Sjutra počinje sajam knjiga

Sajam će svečano biti otvoren u utorak u 19 sati, a radno vrijeme biće od deset sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta
94 pregleda 1 komentar(a)
Sajam knjiga, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Sajam knjiga, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.05.2017. 11:33h

Na ovogodišnjem 12. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, koji se održava od sjutra do 9. maja u Podgorici pod sloganom „Imamo svijet za tebe“, predstaviće se više od 100 izlagača iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Kako je saopšteno, svoje mjesto dobiće i veliki i mali izdavači, što je odraz stava organizatora da za knjigu ne smiju postojati barijere.

Najavljeno je da će se mnoga izdanja prodavati po sniženim, sajamskim cijenama, pa će ljubitelji knjige jeftinije moći da nabave željene naslove.

Organizatori su saopštili da na će sajmu učestvovati veliki broj gostiju iz svijeta književnosti, obrazovanja i nauke, pa će posjetioci moći da prisustvuju promocijama brojnih autora iz Crne Gore i regiona.

Među njima su: dobitnica NIN-ove nagrade za prošlu godinu Ivana Dimić, koja će i otvoriti Sajam, dobitnik nagrade Evropske unije za književnost Aleksandar Bečanović, zatim Marko Tomaš, Damir Karakaš, Mirjana Bobić Mojsilović, Dragana Mrkić, Goran Samardžić, Andrija Terzić, Balša Brković, Ilija Đurović, Slađana Kavarić, Obrad Nenezić, Lena Ruth Stefanović, Srđan Tešin, Vladimir Tabašević.

Ulaznica za Sajam će i ove godine simbolično koštati jedan euro.

Sajam će svečano biti otvoren sjutra u 19 sati, a radno vrijeme biće od deset sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta, naveli su organizatori.

Bonus video: