Ove namirnice jedemo svaki dan, a ne znamo da su moćni afrodizijaci

Mnogi misle kako smokve izgledaju seksi, ali pored toga one su jako moćan afrodizijak. Sadrže puno aminokiselina koje pojačavaju uzbuđenje i daju vam puno energije
109 pregleda 1 komentar(a)
čokolada, Foto: Shutterstock
čokolada, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.05.2017. 14:14h

Poznato je kako su školjke, orasi i jagode jaki afrodizijaci, ali mnogo je i onih manje egzotičnih afrodizijaka koje jedemo svaki dan, a koji su takođe moćni stimulatori za seks.

Doktorica Diana Hope pojasnila je za Cosmopolitan koje namirnice iz svakodnevne ishrane mogu uticati na seksualno raspoloženje. Tako, na primjer, kafa i čokolada koje konzumiramo skoro svaki dan, smatraju se kraljicama afrodizijaka.

Čokolada sadrži feniletilamin koji povećava uzbuđenje, teobromin i serotonin koji su takođe stimulansi. Kafa povećava nivo dopamina u mozgu, što utiče na povećanje osjećaja zadovoljstva. Osim toga, daje osjećaj euforije i muškarcima i ženama.

Čili paprike stimulišu nervne završetke na jeziku koji oslobađaju hormon epinefrin ili adrenalin. Ovaj hormon pojačava rad srca i dotok krvi do polnih organa. Inače, svi začini od kojih se znojimo smatraju se afrodizijacima.

Mnogi misle kako smokve izgledaju seksi, ali pored toga one su jako moćan afrodizijak. Sadrže puno aminokiselina koje pojačavaju uzbuđenje i daju vam puno energije.

Šparoge, avokado i banane takođe su afrodizijaci koji podižu nivo polnih hormona i povećavaju libido. Celer podstiče lučenje muškog polnog hormona androsterona koji djeluje na žene.

Prema nedavnom istraživanju italijanskih naučnika, aminokiselina citrulin koju sadrži lubenica poboljšava cirkulaciju i može ublažiti impotenciju. Naše tijelo koristi citrulin da bi proizvelo arginin koji djeluje kao vijagra.

Moćni afrodizijaci su još i nar, crno vino, losos, vanila, med i višnje.

Bonus video: