SRPSKA POLICIJA UHAPSILA NOVLJANINA I KOTORANINA

Zurovac uhapšen sa oružjem, Roganović zbog falš dokumenata

Srpski policajci provjeravaju komunikaciju Zurovca i Kneževića sa članovima jednog od kotorskih kriminalnih klanova, sa kojim su navodno bliski
667 pregleda 31 komentar(a)
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2017. 17:31h

Novljanin Nemanja Zurovac (20), uhapšen je u Beogradu nakon što je tamošnja policija kod njega pronašla oružje i municiju.

To je “Vijestima” saopštio izvor iz vrha crnogorske policije, pojašnjavajući da je Hercegnovljanin uhapšen 24. aprila u srpskoj prijestonici.

Dva dana kasnije, srpska policija stavila je lisice na ruke i Kotoraninu  Vladimiru Roganoviću (31) i njegovim prijateljima  Igoru Bošnjaku i Luki Medić.  Uhapšeni su zbog falsifikovanih dokumenata.

Sagovornik iz vrha UP kazao je da su ih kolege iz Srbije obavijestile da je  Zurovac u momentu hapšenja bio sa Beograđaninom  Strahinjom Knežević (29).   “Pretresom automobila u kojem su se nalazili policija je pronašla oružje, municiju i veliki broj čaura. Kolege provjeravaju da li su 'ispucavali' pištolje i spremali se za teška krivična djela”, objasnio je isti izvor. 

On je istakao da srpski policajci provjeravaju komunikaciju Zurovca i Kneževića sa članovima jednog od kotorskih  kriminalnih klanova, sa kojim su navodno bliski.

“Operativne informacije govore da su imali konkretan zadatak, ali  im se zasada stavlja na teret samo nedozvoljeno držanje oružja”, rekao je sagovornik iz UP.

Crnogorska policija početkom aprila saopštila je da su za Zurovcem raspisali potjernicu.  

Tada je iz UP objašnjeno da je vještačenje oružja oduzetog početkom februara u Igalu pokazalo da je njegov DNK  na pištolju “astra”, ručno izrađenom  pištolju u obliku hemijske, mecima i fantomki. 

U januaru 2016. godine hapšen je zbog  pokušaja ubistva dvojice Tivćana.

Izvor iz vrha crnogorske policije kazao je da je Zurovac blizak saradnik Vladimira Roganovića, navodnog člana jednog od kotorskih  kriminalanih  klanova.  Roganović je 2014. godine oslobođen krivice za ubistvo vođe “delija” Marka Vesnića 24. jula 2009.  Hapšen je i zbog nedozvoljenog držanja oružja. 

Policija ga je u  junu 2014. osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivančevića, službenika ZIKS-a.  

Navodno, to krivično djelo počinio je  dok je bio u Istražnom zatvoru.

Preporučujemo za Vas