Od uličnog tučaroša do superstara i milionera koji dijeli stan sa majkom

Upravo je hapšenje 2011. bila tačka preokreta za Džošuu koji je rođen u Votfordu, a roditelji su mu iz Nigerije gdje je i odrastao
100 pregleda 9 komentar(a)
ENtoni Džošua - Kličko, Foto: Reuters
ENtoni Džošua - Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2017. 14:18h

Nekada pritvorenik u zatvoru u Redingu, Entoni Džošua je sada neupitni svjetski šampion u superteškoj kategoriji i na putuje da postane najbogatiji sportista Velike Britanije svih vremena.

Dramatičan okret u sreći nekada problematičnog uličnog tučaroša čini taj uspjeh još značajnijim.

Upravo je hapšenje 2011. bila tačka preokreta za Džošuu koji je rođen u Votfordu, a roditelji su mu iz Nigerije gdje je i odrastao.

To je bio poziv na buđenje, jer je nakon što je priznao krivicu za posjedovanje droge, Džošua našao motivaciju i brzo se našao u timu Velike Britanije za Olimpijske igre u Londonu.

Tamo je bivši zidar, koji je prvi put stavio rukavice na ruke u 18. godini, osvojio zlatnu medalju.

Naredne godine je postao profesionalac, a od sinoć je jedna od najvećih sportskih zvijezda svijeta nakon što je pred 90 hiljada ljudi na Vembliju nokautirao Vladimira Klička.

Džošua je već multimilioner, i sa 27 godina je na putu da postane jedan od najbogatijih britanskih sportista, a već je pretekao Dejvida Bekama i Luisa Hamiltona.

Sa uzbudljivom životnom pričom i atraktivnim fizičkim izgledom, Džošua je magnet za reklame i projekcije govore da ima šanse da postane prvi bokserski milijarder.

Ali, njegove noge su čvrsto na zemlji, Džošua je za Sky News ispričao da nema planova da se seli iz stana u sjevernom Londonu gdje živi sa majkom.

Vidjeće se da li će ga ponijeti riječi renomiranog novinara Gereta Dejvisa.

"Ovo je bila borba za sva vremena, vjerovatno najbolji boks meč ikada održan u Britaniji. Imao je sve što treba, sa svim elementima drame. Džošua će uraditi velike stvari".

Bonus video: