Tajson Fjuri prihvatio izazov Džošue

Fjuri nije boksovao od novembra 2015. godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Klička i postao novi svjetski šampion u teškoj kategoriji WBA, WBO, IBF, IBO i dobio prestižni pojas časopisa Ring
167 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Foto: Reuters
Tajson Fjuri, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2017. 12:45h

Britanski bokser Tajson Fjuri prihvatio je izazov sunarodnika Entonija Džošue za meč za titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Džošua (27) je sinoć pred 90.000 ljudi na londonskom stadionu Vembli ujedinio titule u teškoj kategoriji u verzijama IBF, WBA i IBO, pošto je nokautom u 11. rundi pobijedio 41-godišnjeg Vladimira Klička. To je bila 19. pobjeda Džošue u 19 borbi.

"Izazov prihvaćen. Pružićemo svijetu najveću borbu u posljednjih 500 godina. Igraću s tobom. Ti si bokserski san", naveo je Fjuri na svom Tviteru.

Fjuri je čestitao Džošui na pobjedi protiv Klička.

"Dobra borba, bilo je na život i smrt s Kličkom, a ja sam boksovao protiv njega. Hajde da plešemo", dodao je Fjuri.

Fjuri nije boksovao od novembra 2015. godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Klička i postao novi svjetski šampion u teškoj kategoriji WBA, WBO, IBF, IBO i dobio prestižni pojas časopisa Ring.

Revanš je dva puta odlagan, a na kraju je i otkazan, tako da su pojasevi ostali upražnjeni.

Fjuri je patio od depresije, a priznao je i da je uzimao kokain, zbog čega mu je oduzeta bokserska licenca. On je tada rekao da mjesecima nije trenirao.

Fjuri je pobijedio u svih dosadašnjih 25 borbi, od kojih 18 puta nokautom. Džošua je pobijedio u svih 19 borbi.

Bonus video: