Ubio sam, a sad ne mogu bez djece

“Priznajem i jako se kajem zbog svega. Volio sam svog oca. Daleko bilo da bih ja mogao počiniti tako nešto. I sada kada čitam optužnicu kao da čitam za nekog drugog čovjeka"
303 pregleda 12 komentar(a)
Matija Drašković, Foto: Jelena Ćetković
Matija Drašković, Foto: Jelena Ćetković
Ažurirano: 29.04.2017. 18:35h

Kolašinac Matija Drašković priznao je juče u bjelopoljskom Višem sudu da je 8. novembra prošle godine sjekirom ubio oca.

U sudnici je, međutim, kazao i da se ničega ne sjeća i da njime upravljala neka viša sila.

“Priznajem i jako se kajem zbog svega. Volio sam svog oca. Daleko bilo da bih ja mogao počiniti tako nešto. I sada kada čitam optužnicu kao da čitam za nekog drugog čovjeka. Borim se sa sobom i pitam, jesam li to stvarno ja. Tada je nešto puklo u meni i ja se ničeg ne sjećam“, kazao je Drašković.

Objasnio da je uoči ubistva, sa Cetinja gdje ima porodicu, došao kod oca u Kolašin da traži posao.

Ispričao je da je na poziv oca Novaka oko podne pošao do grada da mu ponese neka dokumenta, da su popili više pića po lokalima i da su nastavili sa alkoholom i kući.

“Tog dana mi je otac upućivao teške riječi, ali mu nisam odgovarao. Najviše me boli što je psovao majku sa kojom se razveo dok smo bili mali, nazivajući je pogrdnim imenima. Cijeli život je pio i maltretirao nas. Prije nego što je tog dana legao pijan, rekao mi je da ko zna da li sam ja otac mojoj djeci. E tu je meni bio kraj. Meni možete ruku otkinuti, ali mi djecu ne dirajte“, kazao je Drašković.

On je rekao da nije donosio nikakvu odluku da ubije oca i ponovio da ne zna šta mu se tog trenutka desilo.

Istakao je da je prije tog događaja dva puta pokušavao da izvrši samoubistvo, ali da se ni toga ne sjeća.

U istrazi je govorio da bi želio da ga osude na 40 godina, a juče je kazao je u zatvoru mnogo razmišljao i da ne može bez djece: “Hoću da umrem za njima, mnogo sam vezan za njih i to me ubija”.

Njegova starija sestra koja ga je odgajila, Radojka Bulatović, je ispričala da je Matija i kao dijete i mladić uvijek bio primjer drugima a da je otac bio pijanac koji ih je konstantno maltretirao.

“Izbacivao nas je napolje po kiši, snijegu, danju, noću. Ne znam samo kako smo mi djeca ostali živi od svega“, kazala je ona.

Isto je ponovio njihov brat Željko Drašković.

Bonus video: