TVRDNJA STRANICE ZA UPOZNAVANJE

Čitanje knjiga može pomoći vašem ljubavnom životu

Kada su žene u pitanju, muškarcima su najzanimljivije bile one koji su čitale "Igre gladi" (44 posto), "Djevojka sa tetovažom zmaja" (31 posto) i "Igre prijestola" (30 posto)
147 pregleda 0 komentar(a)
čitanje, Foto: Shutterstock
čitanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.04.2017. 12:14h

Stranica za upoznavanje eHarmony je utvrdila da knjige mogu znatno uticati na vaš ljubavni život te da vas navođenje čitanja kao hobija na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje može učiniti privlačnijom osobom.

Podaci stranice su pokazali da muškarci koji navedu da vole čitati knjige dobijaju 19 posto poruka više, a žene tri posto. Navodi se i da se zaljubljenici u knjige smatraju interesantnijim kao i da lakše ostvaruju odnose s drugima.

Međutim, kada je u pitanju online upoznavanje obraća se pažnja i na ono šta čitate. Naime, podaci su pokazali da su muškarci koji su naveli da čitaju "Ništa nije nemoguće" i "(Ne baš) Kao djevica" dobili 74 posto više pažnje od drugih. Treća na listi popularnih knjiga je "Djevojka sa tetovažom zmaja" (36 posto), "1984" (21 posto) i "Da Vinčijev kod" (5 posto).

Kada su žene u pitanju, muškarcima su najzanimljivije bile one koji su čitale "Igre gladi" (44 posto), "Djevojka sa tetovažom zmaja" (31 posto) i "Igre prijestola" (30 posto).

To znači da neće baš sve knjige pomoći vašem ljubavnom životu.

Podaci su pokazali da čitanje Biblije nije poželjno ni među muškarcima ni među ženama te da su žene koje su čitale "Pedeset nijansi sive" dobijale 15 posto manje poruka, a da su muškarci koji su čitali "Hari Potera" izgubili 55 posto popularnosti, prenosi Klix.ba.