Igoru Vukotiću i Jovanu Jovanoviću 22 mjeseca zatvora

Navodni šef škaljarskog klana Jovan Vukotić oslobođen je juče optužbi da je u julu 2012. godine u Tivtu ranio Dejana Dekovića
4359 pregleda 15 komentar(a)
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.04.2017. 07:18h

Navodni šef škaljarskog klana Jovan Vukotić oslobođen je optužbi da je u julu 2012. godine u tivatskoj diskoteci “Madam Coco” ranio radnika obezbjeđenja tog lokala Dejana Dekovića.

Zbog istog događaja, Vukotićev brat, Kotoranin Igor Vukotić osuđen je na osam, a njihov sugrađanin Jovan Jovanović na 14 mjeseci zatvora.

Navodnim šefovima škaljarskog klana i njihovom saradniku Jovanoviću presudu je juče izrekla sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić.

Braća Vukotić i Jovanović prvostepenom presudom bili su oslobođeni optužbi da su 17. jula 2012. u tivatskoj diskoteci ranili Dekovića.

Obrazlažući presudu, sutkinja Tešić navela je da su Igor Vukotić i Jovanović krivi jer su te noći u diskoteci “Madam Coco” izazvali opasnost za život i tijelo Dekovića i više prisutnih osoba u lokalu.

“Na način što su oba okrivljena po ulasku u ugostiteljski objekat, iz po jednog od tri pištolja nepoznate marke, od kojih su dva kalibra 7,65 mm, a jedan kalibra 9 mm... ispalili više projektila u pravcu oštećenog i prisutnih, od kojih je jedan od projektila pogodio Deković Dejana nanijevši mu lake tjelesne povrede”, piše u obrazloženju presude.

Sutkinja je produžila pritvor Jovanoviću, obrazlažući da može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne istekne kazne zatvora - 9. aprila 2018.

“Nezamisliva odluka suda, suprotna svim svjedočenjima”

“U predmetu u kojem nijedan svjedok nijednom riječju nije doveo okrivljene u domen krivice, u kojem i oštećeni tvrdi da nisu okrivljeni pucali ka njemu, prvostepeni sud postupajući samo po nalozima da se saslušaju neki svjedoci, donosi u jednom dijelu potpuno nezamislivu osuđujuću odluku.

Nemoguće je ovako odlučiti o ovakvom događaju jer svi svjedoci identično izjavljuju da nijedan nije pucao, pa ostaje neshvatljivo kako je onda za okrivljene Igora Vukotića i Jovana Jovanovića utvrdio da su oni ti koji su izazvali opštu opasnost a da Jovan Vukotić nije”, saopštio je juče “Vijestima” branilac optuženih, advokat Branko Anđelić.

Bonus video: