Kličko vs Džošua: Bokserski spektakl u hramu fudbala

Dva kolosa razdvaja čak 14 godina i 51 borba u profi-ringu, a spaja ista želja – da pokažu ko je u ovom trenutku najbolji teškaš na svijetu
221 pregleda 5 komentar(a)
Kličko Džošua, Foto: Reuters
Kličko Džošua, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 16:26h

Kultni fudbalski stadion Vembli biće sjutra oko 23 sata po našem vremenu bokserski epicentar planete.

U borbi za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji sastaće se Vladimir Kličko, legendarni Ukrajinac, i Entoni Džošua, velika britanska nada.

U igri su pojasevi u WBO i IBF federaciji, ali to je najmanje važno - 90 hiljada ljudi gledaće duel dva kolosa, koje razdvaja čak 14 godina i 51 borba u profi-ringu, a spaja ista želja: da pokažu ko je u ovom trenutku najbolji teškaš na svijetu.

Kličku, koji je u novembru 2015. doživio poraz poslije 11 godina, od Tajsona Fjurija, ovo bi mogla da bude i posljednja borba u karijeri koja traje skoro tri decenije...

“Uvijek sam se za svaku borbu pripremao kao da je posljednja. Tako je i sada. Ne želim samo da pobijedim, već i da to ostvarim u velikom stilu. Siguran sam da mi godine nisu prepreka, već, naprotiv – prednost. Ali, da vidimo, znam sa kim se borim, sve će se pokazati u ringu”, rekao nje 41-godišnji Ukrajinac.

Džošua bi pobjedom napravio ogroman korak ka slavi i potvrdi da je svijet dobio novog tamnoputog šampiona, možda i legitimnog nasljednika najvećih boraca svih vremena. Džošua je svih 18 mečeva do sada dobio nokautom.

“Jednom borac, uvijek borac – svim velikim šampionima, kao što su Formen ili Holifild, godine nisu bile prepreka. Ipak, sve zavisi od protivnika, odnosno mene. Vidjećemo u subotu koliko je Kličko dobar. Izlazim na najveću moguću scenu, spreman sam da idem do kraja. Jedva čekam da borba počne”, kazao je Džošua.

Bonus video: