Brajoviću plaketa "Miloš Šami"

Brajović je zajedno sa Sergejem Trifunovićem na 22. HAPS-u u srijedu veče igrao u predstavi “Voz”, koju je po tekstu Kormaka Makartija, sam i režirao
133 pregleda 2 komentar(a)
Vojislav Brajović Sergej Trifunović, Foto: Slavica Kosić
Vojislav Brajović Sergej Trifunović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.04.2017. 14:59h

Glumac Vojislav Vojo Brajović dobitnik je ovogodišnje plakete “Miloš Šami”, priznanja koje Hercegnovsko pozorište dodjeljuje na HAPSu od 2001. godine.

“Glumac koji je svojim pozorišnim i filmskim ulogama obilježio jugoslovensku pozorišnu scenu i kinematografiju, dio svog velikog talenta i angažmana posvetio je i Herceg Novom. Ne samo večeras gdje smo ga vidjeli u ulozi i reditelja i glumca, već tokom dugog niza godina, kao glumac koji je bio učesnik prethodnih festivala, ali i kao aktivni učesnik u razvoju Hercegnovskog filmskog festivala, Voja Brajović bio je i ostao dio našeg kulturnog oplemenjivanja”, obrazložio je žiri u sastavu Vitka Vujnović, novinar, predsjednica Upravnog odbora Hercegnovskog pozorišta, Zoran Živković, producent i dugogodišnji umjetnički direktor HAPS-a i Stevan Koprivica dramski pisac, direktor JUK Herceg fest i selektor programa 22. HAPS-a.

Nagradu je laureatu uručio Zoran Živković.

“Za svakog glumca nagrada je prava plata. Ništa ne može da bude za glumca satisfakcija nego aplauz i nagrada”, kazao je Brajović.

Brajović je zajedno sa Sergejem Trifunovićem na 22. HAPS-u u srijedu veče igrao u predstavi “Voz”, koju je po tekstu Kormaka Makartija, sam i režirao.

Ovogodišnje izdanje HAPS-a zatvara sjutra veče predstava “Dokle pogled seže”.

Bonus video: