Uhapšen službenik ZIKS: Pustio "škaljarca" da prošeta i bavio se zelenaštvom?

Globareviću su lisice stavljene na ruke jer je u noći između 24.i 25. aprila ove godine omogućio zatvoreniku Savu Lopičiću koji se nalazio na liječenju u KBC da napusti bolnicu i bude odsutan cijelu noć, iako je bio dužan da ga čuva i obezbjeđuje
1823 pregleda 37 komentar(a)
ZIKS, Foto: Boris Pejović
ZIKS, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.04.2017. 14:21h

Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Dragan Globarević (35) uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio dva krivična djela - zloupotreba službenog položaja i zelenašenje.

Globareviću su lisice stavljene na ruke jer je u noći između 24.i 25. aprila ove godine omogućio zatvoreniku Savu Lopičiću koji se nalazio na liječenju u KBC da napusti bolnicu i bude odsutan cijelu noć, iako je bio dužan da ga čuva i obezbjeđuje.

Lopičića policija označava članom škaljarskog klana.

Protiv njegovog brata Dražena je podnijeta krivična prijava.

Inspektori Sektora krimanilističke policije kojim rukovodi Enis Baković i Odsjeka za privredni kriminal braću Globarević sumnjiće da su tokom druge polovine 2016. godine dali 24 hiljada eura na kamatu Podgoričaninu D.M.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti sprovedene u akciji „Zajam“ naime ukazuju na sumnju da su D.G. i D.G, koristeći teško materijalno stanje oštećenog D.M. iz Podgorice, ovom licu dali na pozajmicu novac, ugovarajući pritom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist. Konkretno, D.G. (35) je, sumnja se, od marta 2016. godine u više navrata D.M. pozajmljivao na tzv. kamatu novac u ukupnom iznosu od 24.000 eura, sa kamatom od 15% na mjesečnom nivou. D.M. je D.G (35), kako se sumnja, na ime ugovorene kamate vratio 25.500 eura. Sumnja se da je D.G. (27) u junu prošle godine D.M. pozajmio 1.000 eura, sa kamatom od 30% na nedjeljnom nivou, te da mu je D.M. na ime ugovorene kamate vratio novac u iznosu od 2.600 eura", navodi se u policijskom saopštenju.

Bonus video: