Tri najveća straha muškaraca kada su u ozbiljnoj vezi

Muškarci koji planiraju očinstvo ili su već očevi brinu o svojoj sposobnosti da prenesu svoja znanja na potomke te izbjegnu greške svojih roditelja
0 komentar(a)
muškarac, Foto: Shuterstock
muškarac, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 28.04.2017. 17:14h

Možda to ne želi priznati, ali muškarci u dugim vezama ili braku susreću se s istim strahovima. Otkrijte koji su i kako ih možete umanjiti

1. Zarađujem li dosta novaca?

Novac je snažan faktor koji utiče na samopouzdanje kod muškarca. Kroz novac muškarac proučava vlastitu vrijednost, mjeri svoju sposobnost da se brine za porodicu i priušti im određeni način života. Kroz prizmu novca procjenjuje ga i okolina, pa strahuje može li svojom platom zadovoljiti sve interese.

Kako možete pomoći?

Budite ravnopravni član vaše veze ili porodice, te učestvujte u plaćanju računa, kupovini namirnica i drugim financijskim obavezama. Timski rad olakšava financijske pritiske, smanjuje stres svih uključenih i povećava bliskost između partnera. Recite mu da se njime ponosite. Možda se čini kao mala stvar, ali njemu će puno značiti.

2. Je li moja partnerka seksualno zadovoljena?

On želi znati je li dobar u krevetu, ali istovremeno ne želi znati ako je odgovor niječan.

Kako možete pomoći?

Razgovarajte s njim na nježan način o svojim željama. Ako one nisu u potpunosti zadovoljene, ne kritikujte njegovu tehniku, već podijelite s njim stvari koje vam odgovaraju. Što se vi više pretvarate da je sve u redu, to će on biti nesigurniji.

3 Jesam li dobar tata? / Hoću li biti dobar tata?

Muškarci koji planiraju očinstvo ili su već očevi brinu o svojoj sposobnosti da prenesu svoja znanja na potomke te izbjegnu greške svojih roditelja. Oni žele uvesti disciplinu u život svoga djeteta, ali se s njime i zabaviti. Žude da ih se naziva dobrim ocem.

Kako možete pomoći?

Žene koje žele postati majke, ili su već majke brinu o sličnim stvarima. Upravo zato stručnjaci savjetuju iskren razgovor o međusobnim strahovima koji će stvoriti sigurnu atmosferu u kojima oba partnera mogu biti ranjivi te podijeliti svoja osjećanja, prenosi Zadovoljna.

Bonus video: