Šuljagić dolazi da pozdravi selektora i saigrače, Pajković ga zvao na razgovor

"Ja sam komunicirao isključivo sa selektorom, sa kojim sam postigao dogovor. Juče me pozvao Pajković i u kratkom razgovoru sam mu objasnio situaciju. U utorak ćemo ponovo razgovarati i napraviti konačan dogovor", rekao je Šuljagić
61 pregleda 1 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.04.2017. 10:19h

Selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić za četiri igrača je skratio širi spisak i saopštio imena 21 igrača koji će se 2. maja okupiti u Budvi i početi pripreme za dvije ovogodišnje akcije, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i treće učešće u Svjetskoj ligi.

Sa šireg spiska su prekobrojni tehničar Veljko Marović (Budvanska rivijera), primači Stefan Bugarin (Jedinstvo Bemax) i Miljan Kastratović (Budvanska rivijera), te korektor Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza).

I na skraćenom spisku je Luka Šuljagić, povratnik u reprezentaciju nakon nekoliko godina, ali će on, ipak, preskočiti ovogodišnje akcije zbog problema sa povredama koje je minule sezone imao u italijanskoj Ređo Emiliji.

"Plan je bio da se vratim i pomognem reprezentaciji. Međutim, situacija je takva da sam iza sebe imao jako tešku sezonu i dosta povreda, pola sezone sam bio van stroja. Povreda koja me zadesila pred kraj prvenstva je i dalje aktuelna, i dalje sam rovit, imam problema sa listom desne noge, tako da sam selektoru objasnio čitavu situaciju. Nažalost, neću fizički biti spreman za ove akcije, ali sam svakako dolazim na okupljanje da se vidim sa novim selektorom, da pozdravim momke i da im dam podršku. Sada mi je prioritet da se izliječim, kako bih bio spreman za iduću godinu i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su, bukvalno, posljednji voz za crnogorsku odbojku", rekao je za „Vijesti“ Šuljagić.

Šuljagića u reprezentaciji nije bilo više od tri godine, sticajem okolnosti je propustio sve akcije pod vođstvom prethodnog selektora Slobodana Boškana. Prije prve akcije pod vođstvom Boškana, Šuljagić je tražio da se odmori to ljeto, a godinu kasnije je sa Boškanom postigao saglasnost o povratku, ali do toga nije došlo jer je, kako je Luka kazao, uslov za povratak bio da o tome lično obavijesti predsjednika Cvetka Pajkovića, što on nije želio da uradi.

"Ja sam komunicirao isključivo sa selektorom, sa kojim sam postigao dogovor. Juče me pozvao Pajković i u kratkom razgovoru sam mu objasnio situaciju. U utorak ćemo ponovo razgovarati i napraviti konačan dogovor", dodao je Šuljagić, potvrđujući da problemi na relaciji sa prvim čovjekom OSCG nijesu prevaziđeni.

Naše seniore u maju i junu očekuju dvije akcije. Prvo će učestvovati u drugoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, na turniru u Estoniji, od 23. do 30. maja, gdje će osim domaćina, protivnici u grupi D biti i Rusija, Rumunija, Mađarska i Kosovo.

U trećem nastupu u trećoj diviziji Svjetske lige, Crna Gora će biti domaćin prvog turnira, od 2. do 4. juna u Bijelom Polju, i to grupe B3, gdje će protivnici biti selekcije Kineskog Tajpeha, Tunisa i Estonije.

Drugog vikenda, u Tunisu od 9. do 11. juna, Crna Gora će igrati u grupi E3, sa selekcijama Kineskog Tajpeha, Tunisa i Kazahstana.

Spisak

Tehničari: Simo Dabović (Sazman Orman Sari, Iran), Rajko Strugar (Prievidza, Slovačka), Miloš Tatar (Budućnost Capital Plaza)

Primači servisa: Vojin Ćaćić (Sarmajeh bank, Iran), Marko Bojić (bez kluba), Božidar Ćuk (Poatje, Francuska), Balša Radunović (Teruel, Španija), Marko Vukašinović (Nafels, Švajcarska), Jovan Delić (Jedinstvo Bemax), Slobodan Bojić (Sportif Sfaxien, Tunis)

Korektori: Miloš Ćulafić (Sazman Orman Sari, Iran), Aleksandar Minić (Pertaminz Džakarta, Indonezija), Bojan Strugar (Latina, Italija)

Srednji blokeri: Gojko Ćuk (Nica, Francuska), Ivan Ječmenica (Kambrai, Francuska), Blažo Milić (Narbon, Francuska), Luka Šuljagić (Konad Ređo Emilija, Italija), Luka Babić (Ženeva, Švajcarska), Bojan Radović (Budućnost Capital Plaza)

Libera: Nikola Lakčević (Budvanska rivijera), Ljubomir Popović (Jedinstvo Bemax)

Bonus video: