Suđenje za brutalno prebijanje Martinovića: Niko ništa nije vidio, niko ništa nije čuo

Policajci Dražen Brnović, Vesko Mićović, Miodrag Palija, Vuko Vuković, Dejan Vukčević i Miomir Cerović tvrde da su svi kasnije ili dan nakon prebijanja saznali za to, ali i da više ne mogu ni da se sjete mnogih detalja od te večeri
278 pregleda 30 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2017. 08:51h

Još šest svjedoka - pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, rekli su juče da ne znaju ko je tukao Milorada Mija Martinovića 24. oktobra pretprošle godine, nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta.

Za brutalno prebijanje Martinovića i lomljenje njegovog automobila sudi se njihovim kolegama Goranu Zejaku i Boru Grguroviću.

Policajci Dražen Brnović, Vesko Mićović, Miodrag Palija, Vuko Vuković, Dejan Vukčević i Miomir Cerović tvrde da su svi kasnije ili dan nakon prebijanja saznali za to, ali i da više ne mogu ni da se sjete mnogih detalja od te večeri.

Suđenje se nastavlja 1. juna.

Zejaku i Grguroviću sudi se za mučenje, u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Oni su u odbranama rekli da su samo radili svoj posao kada su tukli Martinovića, ali i da im je žao zbog povreda koje je zadobio.

Martinović je, međutim, tvrdio da ga je 35 sajovaca te večeri bez povoda brutalno pretuklo i da ne želi da “dva čovjeka plaćaju ceh” koji je napravilo za 35 ljudi.

I na snimku se vidi da ih je bilo mnogo više, ali su samo dvojica, koji su priznali, završili na optuženičkoj klupi.

Suspendovani komandant jedinice Radosav Lješković osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja sajovaca koji su tukli građane te večeri.

Bonus video: