Lena Nikčević u Minhenu

Crnogorska umjetnica učestvovaće na prestižnom ARTMUC, Salonu savremene umjetnosti
71 pregleda 0 komentar(a)
Izložba, Foto: Savo Prelević
Izložba, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2018. 09:34h

Crnogorska umjetnica Lena Nikčević učestvovaće na prestižnom ARTMUC-u, Salonu savremene umjetnosti u Minhenu.

Salon savremene umjetnosti ARTMUC, koji se po peti put odvija u zgradi “Isaforum” na Prater ostrvu u Minhenu, predstaviće od 8. do 11. novembra značajnu umjetničku savremenu scenu Minhena - 150 umjetnika, kao i galerije.

Za pet godina postojanja ARTMUC je vidjelo više od 40.000 posjetilaca.

Lena Nikčević je rođena je 1977. godine u Podgorici. Nakon tri godine studija slikarstva na cetinjskom Fakultetu likovne umjetnosti, diplomirala je 2001. i magistrirala 2003. na Visokoj školi lijepih umjetnosti u Turu (Francuska).

Nadomak Tura, u San Pjer d Koru, na mjestu napuštene fabrike osnovala je “Les Ateliers de la Morinerie” - Udruženje umjetničkih radionica, na prostoru od 15.000 metara kvadratnih.

Aktivno živi od svog stvaralaštva.

Djela joj se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu kao i u brojnim institucionalnim kolekcijama u Francuskoj, kao što je na primjer Opština grada Tura.

Samostalno je izlagala u u više država, a učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama širom Evrope…

Salon savremene umjetnosti ARTMUC, koji se po peti put odvija u zgradi “Isaforum” na Prater ostrvu u Minhenu, predstaviće od 8. do 11. novembra značajnu umjetničku savremenu scenu Minhena - 150 umjetnika, kao i galerije. Za pet godina postojanja ARTMUC je vidjelo više od 40.000 posjetilaca

Bonus video: