Vlade CG i Azerbejdžana potpisale Sporazum o readmisiji

Nuhožić je saopštio da Crna Gora i Azerbejdžan u kontinuitetu ostvaruju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, uz obostranu spremnost za dalje unaprjeđenje partnerstva u domenu bezbjednosti i sigurnosti
63 pregleda 1 komentar(a)
kolumna, pisanje, Foto: Shutterstock
kolumna, pisanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.04.2017. 17:04h

Sporazum između vlada Crne Gore i Azerbejdžana o vraćanju i prihvatanju osoba koja su bez dozvole boravka, a kojim će biti omogućena bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija, potpisan je danas.

Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić i šef Državne migracione službe Azerbejdžana, Firudina Nabijev, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Nuhožić je saopštio da Crna Gora i Azerbejdžan u kontinuitetu ostvaruju prijateljske odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, uz obostranu spremnost za dalje unaprjeđenje partnerstva u domenu bezbjednosti i sigurnosti.

“Posebno je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni azerbejdžanske investicije i, u tom smislu, ukazao na značaj turističkog kompleksa Portonovi”, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na toj liniji, Nuhodžić je rekao da je uvjeren da će se u narednom periodu intenzivirati i ekonomski odnosi dvije države.

Nabijev je saopštio da je zadovoljan kvalitetnom saradnjom dvije države na svim nivoima i u brojnim oblastima.

“U kontekstu realizacije strateških spoljnopolitičkih prioriteta, istakao je da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate na planu evropskih i NATO integracija", piše u saopštenju.

Pohvalio je, kako se dodaje, aktivnosti koje crnogorski državni organi sprovode na strateškom i zakonodavnom planu kada je riječ o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Bonus video: