Okončano suđenje bez optuženog za prijetnje uoči izbora

Novelja Balšić optužen je da je 14. oktobra 2016. u mjestu Podvrh u Bijelom Polju, na protivpravan način uticao na Nebojšu Balšića da na izborima glasa protiv izborne liste DPS
140 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Balšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Balšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.04.2017. 15:19h

Okončano je suđenje Novelji Balšiću (65) iz Bijelog Polja, optuženom da je prijetio Nebojši Balšiću da ne glasa za Demokratsku partiju socijalista na oktobarskim izborima 2016.

U sudnici podgoričkog Višeg suda se nije pojavio optuženi koji je opravdao izostanak, tako da je suđenje održano bez njegovog prisustva.

Sutkinja Vesna Pean najavila da će presudu objaviti 9. maja.

Novelja Balšić optužen je da je 14. oktobra 2016. u mjestu Podvrh u Bijelom Polju, na protivpravan način uticao na Nebojšu Balšića da na izborima glasa protiv izborne liste DPS.

Prema optužnom predlogu, istvoremeno je Nebojši prijetio: “Platićete mi ukoliko u nedjelju glasate za režim Mila Đukanovića, pobiću, vas i popaliću vas sve”.

Piše da mu je zatim rekao: “Vi niste Balšići, vi ste Mahmutovići, ti si Ćemal, j... ti mamicu, porijeklo vam je Mahmutovića, morate odavde da se selite”.

Novelja Balšić optužen je da je izvršio krivično djelo - povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Na suđenju je pročitana policijska službena zabilješka napisana po prijavi Nebojse Balšića, u kojoj je optuženi ostalog naveo da mu oštećeni - smješta.

Tužilac Nikola Boričić u završnoj rijeći konstatovao je da je dokazima utvrđeno da je okrivljeni izvršio krivično djelo.

“Odbranu okrivljenog cijenim kao sračunatu na izbjegavanje krivično pravne odgovornosti, koja je opovrgnuta iskazom svjedoka oštećenog kao i službenom zabilješkom”, kazao je tuzilac.

Nebojša Balšić se pridružio krivičnom gonjenju i rekao sudiji da mu je prilikom povratka sa prethodnog suđenja, optuženi prijetio i rekao da se zato ne osjeća bezbjednim i da se plaši za sebe i svoju porodicu.

Bonus video: