Skup na Cetinju: Policija u potpunosti spremna

Kako navode, održavanje javnog okupljanja u organizaciji Nove srpske demokratije, koje će se sjutra ispred zgrade Prijestonice održati u Cetinju, u zakonom propisanom roku prijavljeno je Centru bezbjednosti (CB) Podgorica
51 pregleda 10 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2017. 13:46h

Policija je u potpunosti spremna za održavanje sjutrašnjeg okupljanja na Cetinju i policijski službenici će prije, tokom i nakon održavanja skupa, preduzimati preventivne aktivnosti kako bi protekao u mirnoj atmosferi.

„U slučaju bilo kakvog incidentnog ponašanja energično će se preduzeti sve zakonom propisane aktivnosti radi sankcionisanja organizatora skupa koji se obavezao na poštovanje zakona, kao i sankcionisanje i procesuiranje pojedinaca koji bi činili prekršaje ili krivična djela“, saopšteno je iz Uprave policije,

Kako navode, održavanje javnog okupljanja u organizaciji Nove srpske demokratije, koje će se sjutra ispred zgrade Prijestonice održati u Cetinju, u zakonom propisanom roku prijavljeno je Centru bezbjednosti (CB) Podgorica.

Taj skup, dodaje se, policija nije zabranila, odnosno dozvoljeno je njegovo održavanje jer je prijavljeno kao mirno okupljanje.

„Službenici CB Podgorica su organizatora okupljanja upoznali sa zakonskim obavezama koje je dužan da ispoštuje, a koje se između ostalog odnose i na poštovanje rokova održavanja skupa kao i mjesta održavanja ovog okupljanja“, kazali su iz policije.

Organizator je, kako je saopšteno, upoznat sa tim da se tokom skupa neće dozvoliti bilo kakav incident, odnosno činjenje krivičnih djela ili prekršaja, kao i da se neće dozvoliti blokiranje saobraćaja u gradu ili van gradskog jezgra ili blokiranje bilo kog javnog prostora osim onog koji je određen kao mjesto održavanja javnog skupa.

„Policija je u potpunosti spremna za održavanje javnog okupljanja u Cetinju i policijski službenici će prije, tokom i nakon održavanja ovog javnog okupljanja preduzimati preventivne aktivnosti kako bi skup protekao u mirnoj atmosferi“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: