Anita Marton najveća zvijezda, Đurović obećao dobar rezultat

112 pregleda 0 komentar(a)
Bacački miting "Draževina, Foto: ASCG
Bacački miting "Draževina, Foto: ASCG
Ažurirano: 27.04.2017. 12:32h

Tradicionalni bacački miting "Draževina 2017", održaće se u nedjelju, 30. aprila. Jubilarni međunarodni 10. miting, okupiće oko 40 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Srbije i Crne Gore.

Na mitingu, će se nadmetati bacači kugle-atletičari u kategorijama: seniora, juniora, mlađih juniora, pionira i veterana . Takmičenje u selun nadomak Podgorice se nalazi u kalendaru Evropske atletske federacije bacača i međunarodnom kalendaru Atletskog saveza Crne Gore. Promoter mitinga je crnogorski rekorder u bacanju kugle Tomaš Đurović član AK ”Draževina”.

Najpoznatije ime je prošlogodišnja pobjednica mitinga, dvostruka prvakinja Evrope u dvorani, u Pragu i Beogradu,vicešampionka svijeta u Portlandu ,te bronzana sa Evropskog prvenstva 2014. u Cirihu i četvrtoplasirana sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, Mađarica Anita Marton koja brani titulu.

Pored Anite Marton na mitingu će nastupiti i prošlogodišnji pobjednik olimpijac hrvatske Stipe Žunić i bosanac Hamza Alić koji će u konkurenciji Tomaša Đurovića i Anite Marton biti glavne zvijezde mitinga.

Organizator mitinga, predsjednik AK “Draževina” Neđeljko Burzanović istakao je da su do sada na ovom takmičenju nastupali najbolji bacači kugle iz regiona i da se miting održava uz veliku podršku i zahvalnost prema ASCG, koji je u tehničkom dijelu pomogao sve segmente organizacije i jedan je od glavnih pokrovitelja ove manifestacije. On je istakao da je Draževina prepoznata kao sportska,turistička,vinska i kulturno istorijska tačka u Podgorici.

Promoter mitinga Tomaš Đurović istakao je da mu je ovo jedno od važnijih takmičenja ,na otvaranju atletske sezone gdje ga ove godine očekuje nastup na velikom broju međunarodnih takmičenja - Igre malih Zemalja Evrope u San Marinu, Ekipno prvenstvo Evrope na Malti, Balkansko prvenstvo za seniore u Novom Pazaru ,kao i učešće na Univerzijadi.

"Potrudiću se da ove godine prebacim daljinu od 20 metara, što bi me pozicioniralo među najboljim bacačima kugle u regionu", kazao je Đurović.

Trener Veljko Čegar istakao je da je Draževina veoma značajan atletski miting, jer je jedan od najznačajnih u regionu kada je u pitanju ova disciplina i važan je za popularizaciju atletike u Crnoj Gori.

"Nadam se da će Podgorica s obzirom na svoju klimu u skorije vrijeme pružiti mogućnosti bavljenja atletikom izgradnjom atletskog stadiona i drugim sadržajima koji su potrebni za pripremu vrhunskih sportista, ne samo iz Crne Gore ,nego i iz regiona, čime bi se stvorile sve pretpostavke za organizovanje mnogo većih međunarodnih takmičenja", istakao je Čegar.

Bonus video: