DJELOVI AUTOMOBILA LETJELI PO MAGISTRALI

Roganović ostao bez obje noge u eksploziji

Roganović je u kritičnom stanju prebačen u Opštu bolnicu u Meljinama, gdje mu je pružena pomoć. Potom je helikopterom transportovan u Klinički centar u Podgorici, na zahtjev porodice
1910 pregleda 78 komentar(a)
Duško Roganović eksplozija, Foto: Slavica Kosić
Duško Roganović eksplozija, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.04.2019. 22:47h

Duško N. Roganović ostao je bez obje noge, nakon što je oko 14.40 sati u Herceg Novom eksplodirao “golf” kojim je upravljao. Do detonacije je došlo na Jadranskoj magistrali u blizini glavne autobuske stanice u tom gradu, dok se vozilo kretalo od Meljina ka Igalu.

Automobil je od siline eksplozije udario u stub. 

Iz Uprave policije saopštili su da utvrđuju činjenice u tom slučaju.

Roganović je u kritičnom stanju prebačen u Opštu bolnicu u Meljinama, gdje mu je pružena pomoć. Potom je helikopterom transportovan u Klinički centar u Podgorici, na zahtjev porodice.

Očevici su kazali da su bili šokirani jezivim prizorom, a dijelovi automobila letjeli su po magistrali i obližnjem parkingu. Tvrde da je pravo čudo da još neko nije stradao.

Lakše je povrijeđena jedna žena, ali nije zatražila ljekarsku pomoć.

Viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić “Vijestima” je saopštila da je obavila uviđaj sa službenicima Uprave policije, timom Forenzičkog centra i vještakom za PEH.

"Dala sam određena uputstva policiji za postupanje, biće urađena određena vještačenja”, kazala je tužiteljka Čolan Deretić. 

Teško ranjeni Novljanin javnosti je postao poznat nakon što je najprije osumnjičen, a potom i pravosnažno osuđen za ubistvo Beograđanina Marka P. Vesnića.

Roganović je za likvidaciju jednog od vođa navijača “Crvene zvezde” prvo osuđen na 12 godina, ali mu je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda zatvorska kazna smanjena na osam godina.

Istvoremeno, tada su  potvrđene oslobađajuće presude podgoričkog Višeg suda njegovom bratu Vladimiru M. Roganoviću i Draženu Čađenoviću - da su zajedno sa Duškom ubili Vesnića...

U prvostepenoj presudi sudije Ratka Ćupića  konstatuje se da je dokazano  da je Duško Roganović naoružan pištoljem ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a da mu je potom  prišao dok je sjedio na klupi i ispalio još dva hica - koja su rikošetirala i nanijela smrtonosne povrede Beograđaninu.

Piše i da sud nije mogao da prihvati navode optužnice da su Vladimir Roganović i Čađenović držali Vesnića dok je sjedio na klupi i tako ga onemogućili da se brani.

U javnosti se spekuliše da je u automobil bila podmetnuta eksplozivna naprava i da je riječ o osveti.

"Policija preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti nastanka eksplozije kao i svih činjenica u ovom događaju", saopšteno je juče iz te institucije.

Od “italijanskih turista”, ubistava do eksplozija...

Ovo je u kratkom periodu treća eksplozivna naprava u Herceg Novom.

"Bezbjednosna situacija u opštini Herceg Novi još od početka ratnih devedesetih, šverca cigareta uz luke Zelenika, boravka 'italijanskih turista'... bila je složena i nikada nije bilo političke volje da se stanje dovede u podnošljive granice”, ističu dobri poznavaoci bezbjednosnih prilika u najvećem bokeljskom gradu.

Jedan od sagovornika "Vijesti" podsjetio je na desetak ubistava od kojih većina nije riješena.

"Ko se više sjeća one nesretne starice koju su do smrti mučili peglom na stotinak metara od Centra bezbjednosti ili ubistva petočlane porodice Roganović... Posljednjih godina u gradu su stasale 'mlade snage' koje nikad nijesu radile, ako se trgovina narkoticima i reket, ne računaju u radni staž”, rekao je on.

Tvrdi da organi bezbjednosti “uglavnom znaju sve”, ali da je pitanje koliko su spremni ali i tehnički opremljeni da te aktivnosti na zakonit način procesuiraju, odnosno koliko ima jasne političke volje da se država obračuna sa kriminalom.