Serija "Novine": Seks, prljavi biznis, politika i crkva

"Novine" uvode gledaoce u svijet dnevnog novinarstva, u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnog podzemlja, krupnog kapitala i visoke politike
128 pregleda 0 komentar(a)
Serija "Novine", Foto: Printscreen
Serija "Novine", Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.04.2017. 13:27h

Život i odnosi u redakciji jednoga uticajnog dnevnog lista, uticaji moćnika i političara na medijsku scenu, odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva i prljavih zakulisnih igara, radnja su nove dramske serije "Novine".

Serija počinje saobraćajnom nesrećom s tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne mafijaške porodice. Postupak zataškavanja krivice podrazumijeva i promjenu uredničke i vlasničke strukture u dnevnom listu Novine.

"Novine"– serija koja će uvesti gledaoce u svijet štampanog dnevnog novinarstva, u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnog podzemlja, krupnog kapitala i visoke politike. "Novine" je priča o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskoga integriteta pod pritiskom taštine, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizovana je priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti..

Redakcija "Novine" je smještena u primorskom gradu. Promjene u uređivačkoj politici izazivaju dubinske potrese, novinari se različito opredeljuju, gradonačelnik i lokalni tajkun vode bitku za političku premoć... Efektno vizuelno riješena, bez ičega ograničavajuće lokalnog, sa nizom izvrsnih glumaca, među kojima je prva Branka Katić.

Seriju je realizovala produkcijska kuća Drugi plan, producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić po scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Dramsku seriju "Novine" gledaoci u Crnoj Gori uskoro će moći da pogledaju na televiziji Vijesti

Bonus video: