Konkurs za kratku priču "A Sea of Words"

Prema propozicijama konkursa, Ministarstvo kulture zaduženo je za predselekciju autora iz Crne Gore, kao i prevod priča koje budu odabrane u uži krug
61 pregleda 0 komentar(a)
Knjige, Foto: Arhiva Vijesti
Knjige, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.04.2017. 07:38h

Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije “Ana Lind”, u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone, objavljuje konkurs za najbolju kratku priču Euro - Mediteranskog regiona pod nazivom “A Sea of Words”. Pravo učešća imaju mladi pisci od 18 do 30 godina, iz zemalja članica Unije za Mediteran, kojoj pripada i Crna Gora.

Prijave na konkurs potrebno je dostaviti do 24. maja 2017. godine, na mejl Evropskog instituta za Mediteran: concurso@iemed.org.

Prijava sadrži originalnu kratku priču koja do sada nije objavljivana, do 2500 riječi, na crnogorskom ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori; podatke o autoru (ime i prezime, adresa, datum rođenja, državljanstvo, broj telefona i mejl).

Prema propozicijama konkursa, Ministarstvo kulture zaduženo je za predselekciju autora iz Crne Gore, kao i prevod priča koje budu odabrane u uži krug. Evropski institut za Mediteran zadužen je za međunarodnu selekciju.

Rezultati internacionalne selekcije biće objavljeni u septembru 2017. godine, a odabrani autori pozvani u Barselonu, radi proglašenja najboljih kratkih priča i dodjele nagrada.

Bonus video: