Državljani Crne Gore uhapšeni sa 19 kg marihuane

U saopštenju brodsko-posavske policije se navodi da državljani Crne Gore imaju 37 i 28 godina
119 pregleda 3 komentar(a)
droga Hrvatska državljani Crne Gore, Foto: Brodsko-posavska.policija.hr
droga Hrvatska državljani Crne Gore, Foto: Brodsko-posavska.policija.hr
Ažurirano: 24.04.2017. 13:55h

Državljani Crne Gore, čija imena nijesu navedena, uhapšeni su u nedjelju na graničnom prelazu Slavonski brod, između Hrvatske i BiH.

Kako je saopšteno u vozilu kojim je upravljao jedan od državljana Crne Gore pronađeno je skoro 19 kilograma marihuane koja je bila namijenjena narko tržištu zapadne Evrope.

U saopštenju brodsko-posavske policije se navodi da državljani Crne Gore imaju 37 i 28 godina.

"Na graničnom prelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 23. aprila, oko 15.50 minuta, policijski službenici su u saradnji sa službenicima carine prilikom redovnog nadzora putnika, vozila i prtljage, pronašli oko 19 kilograma marihuane. Kontrolišući automobil crnogorskih registracijskih oznaka i broja, uočene su pregrade i krijumčarena roba u unutrašnjosti branika. Po nalogu županijskog suda policijski i carinski službenici su pretražili automobil, i pronašli 34 paketa, odnosno 18.921,20 grama marihuane", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su državljani Crne Gore počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnje i prodaja droge, a uz krivičnu prijavu predati su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom u državno tužilaštvu u Slavonskom Brodu na dalje postupanje.

Bonus video: