ZAVRŠENO EP U DŽUDOU, TRI POBJEDE ZA CRNOGORSKE TAKMIČARE

Samo veliki rad može donijeti pravi rezultat

Najbolji utisak od crnogorskih predstavnika ostavio je Marko Bubanja, koji je dao sve od sebe, pokazao da može da bude ravnopravan sa najboljima, ali očigledno je da mu je za bolji učinak nedostajalo snage.
2 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Aleksandar Vučković
Danilo Pantić, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 04.04.2019. 22:44h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Iluzorno je bilo očekivati da Crna Gora u ekipnoj konkurenciji Evropskog šampionata može da ostvari neki značajan rezultat, naročito kada joj je žrijeb za protivnika u prvom kolu dodijelio Azerbejdžan.

U ovom trenutku neuporedivo jača selekcija trijumfovala je maksimalnim rezultatom, čime je učinak naših džudista zaokružen na tri pobjede, ostvarene u pojedinačnoj konkurenciji.

Da je kojim slučajem u Varšavi nastupio Nikola Gardašević, koji je povrijedio vilicu, učinak bi vjerovatno bio bar za nijansu bolji, s obzirom na to da je Gardašević i na prošlom Evropskom prvenstvu u Kazanju ostavio najbolji utisak.

Ali, činjenica je i to da je šampionat u Poljskoj pokazao da samo ogroman rad i velika odricanja donose rezultat, kao što su to dokazali Srbin Aleksandar Kukolj, Slovenka Tina Trstenjak, predstavnica Kosova Majlinda Kelmendi, Gruzijac Guram Tušišvili, Azerbejdžananac Elkan Mamadov...

A najbolji utisak od crnogorskih predstavnika ostavio je Marko Bubanja, koji je dao sve od sebe, pokazao da može da bude ravnopravan sa najboljima, ali očigledno je da mu je za bolji učinak nedostajalo snage.

"Kada je otišao Hubert Rorauer, dosta sam se loše osjećao, falilo mi je motivacije, trebalo mi je vremena da se naviknem na treninge trenera Petrova. Psihički sam se loše osjećao, ali nije to greška novog trenera, nego moja zato što nisam nastavio da treniram kao što sam znao, što sam se opustio", kaže Bubanja.

Arso Milić nije uknjižio pobjedu, ali uz malo više iskustva čini se da je na pravom putu, jer je izuzetno hrabar, snažan i agresivan. Čini se i da je vrijeme Srđana Mrvaljevića definitivno prošlo, Jusuf Nurković je mlad i njegovo vrijeme tek dolazi, a Jovana Peković, Nikola Gušić i Danilo Pantić izgubili su od osvajača medalja.

Pekovićeva je, iako juniorka, vjerovatno najbliža evropskom nivou, a Pantić je i sam svjestan da juniorski prvak Evrope mora u svakom trenutku da pruži neuporedivo više, bez obzira na to što je imao težak posao jer mu je žrijeb već u prvom kolu "dodijelio" Rusa Kirila Denisova, koji se okitio bronzom. 

"Ne mogu reći da sam imao težak posao, jer bukvalno nisam pokazao ništa. Meč je trajao vrlo kratko tako da ne mogu da pretpostavim šta bi bilo da je bio drugačiji žrijeb", istakao je Pantić. 

Ekipni prvak Evrope postala je Gruzija, koja je u finalu savladala Rusiju.