Marovići se plaše Mujovićevih generala

Marović se na sva zvona hvalio da je stvorio nezavisnu Crnu Goru iz koje sada pokušava da pobjegne. Materijalno i moralno tvrdim da je on zdrav čovjek koji zbog zatvorske kazne pokušava da dokaže suprotno”
117 pregleda 20 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2017. 05:12h

Svetozar Marović i njegova supruga Đorđina podnijeli su krivičnu prijavu protiv Veselina Mujovića zbog navodnih prijetnji, u kojoj su napisali da strahuju za svoju i bezbjednost njihovog sina Miloša.

Podgoričanin je potvrdio “Vijestima” da je u svojstvu građanina saslušan u policiji zbog, kako je rekao, još jedne lažne prijave osuđenog šefa kriminalne grupe iz Budve.

Objasnio je da u prijavi Marovića piše da im je poslao dva prijeteća pisma i nekoliko telefonskih poruka slične sadržine...

U istom tekstu konstatovali su i da Mujović u Beogradu ima mnogo prijatelja i da je povezan sa nekim generalima koji bi mogli da im naude.

“Dao sam izjavu u podgoričkom Centru bezbjednosti, po nalogu osnovnog tužioca. Ljudima je bilo više nego neprijatno što su morali da me saslušaju, jer čudno - u prijavi Marovići naglašavaju da su poruke izbrisane, a da su pisma neobjašnjivo nestala... Očigledno je da su me lažno optužili, za razliku od mene koji sam iz Istražnog zatvora svaku prijavu o prijetnjama Marovića potkrijepio dokazima”, kazao je Mujović.

Rekao je da se ne plaši njihovih prijetnji: “Čak su mi smiješne... Sa druge strane, porodici Marović ne prijeti nikakva opasnost od mene, niti sam imao namjeru da bilo kome ugrozim bezbjednost, pa ni njima”.

Na pitanje koji je motiv porodice doskorašnjeg funkcionera DPS-a da ga “lažno prijavi”, Mujović je odgovorio da to čine jer je i pred tužilaštvom i sudom prijavio i dokazao mnoge kriminalne aktivnosti tog Budvanina.

Pojasnio je da se ranije svakodnevno družio sa nekadanjim političarem i da je tada pokušavao da posreduje kako bi se riješio spor između Marovića i Olivere Ilinčić oko nekih nekretnina i novčanih potraživanja.

”Uvidom u tu dokumentaciju, utvrdio sam da je riječ o teškim krivičnim djelima i iz koje se vidi da su opljačkali više od 100 miliona eura. Sve sam to predao nadležnim organima”.

Rekao je i da ga niko iz aktuelne vlasti nije zvao i pokušavao da zaustavi u tom naumu, već da su ga ohrabrivali da nastavi sa tim poslom.

Na pitanje ko ga je iz vlasti podržavao u tome, kazao je: “Vrh vlasti”.

Odgovarajući kada i zašto je počeo da govori o Marovićevim kriminalnim aktivnostima, Mujović je rekao da to intenzivno čini od kada su ga lažno prijavili da ih je prevario za novac.

“Svjedoci - advokati iz Italije i Švajcarske, potvrdili su da sam u ime Svetozara Marovića nosio novac kako bi se 'očistio' njegov račun HSBC banci u Švajcarskoj... Ni poslije više urgencija Vlade Crne Gore, iz te zemlje odbijaju da saopšte informacije o njihovom računu”.

Mujović je uhapšen sredinom februara prošle godine zbog optužbi da je Marovića prevario za 890.000 eura, nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno tužilaštvo vodi protiv članova njegove porodice.

Mujović je negirao da je počinio krivično djelo.

Osuđeni šef budvanske kriminalne grupe nije svjedočio u tom predmetu, iako je vještakinja rekla da njegovo zdravstveno stanje nije prepreka da se pojavi u sudu.

Marović je zdrav, u najskupljoj klinici redovan na pregledima

“Kakav je Marović čovjek, najbolje govori činjenica da se na sva zvona hvalio da je stvorio nezavisnu Crnu Goru iz koje sada pokušava da pobjegne. Neće da se liječi ovdje, već to radi u Srbiji, za razliku od mene koji pokušavam da teška oboljenja saniram u državnim zdravstvenim ustanovama. Materijalno i moralno tvrdim da je on zdrav čovjek koji zbog zatvorske kazne pokušava da dokaže suprotno... Redovno je dva puta godišnje u Italiji posjećivao najskuplju kliniku na svijetu i po sistematskom pregledu plaćao više hiljada eura. Dok smo se družili, govorio mi je da ne poznaje čovjeka svojih godina koji je zdraviji i koji bolje izgleda od njega”, rekao je Mujović.

Ko zaslužuje mjesto među fukarama

“Marović nije trebalo da bude osuđen, jer sam detaljnim pregledom Krivičnog zakonika ustanovio da ne postoji krivično djelo koje je on počinio i čini, a to je - zdrav nagon za uzimanjem novca. Taj nagon ga ne napušta nikada. To će biti i jedan od podnaslova u knjizi koju pišem i pripremam za jesen, a koja će se zvati - fukare. Mnoge javne ličnosti biće dio knjige”.

Bonus video: