KUD "Njegoš" u utorak u Zetskom domu

Na repertoaru će se naći igre iz Crne Gore i drugih naših krajeva koje su kao dio narodnog stvaralaštva pravi dokument o identitetu jednog naroda
351 pregleda 2 komentar(a)
KUD Njegoš, Foto: Pavle Simović
KUD Njegoš, Foto: Pavle Simović
Ažurirano: 23.04.2017. 16:30h

Povodom 110 godina postojanja, Kulturno umjetničko društvo „Njegoš“ u utorak veče će održati svečani koncert u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

„Koncert će biti svojevrsna retrospektiva veoma bogatog umjetničkog programa, odnosno koreografija koje su u proteklih 11 decenija postojanja KUD-a 'Njegoš' ostavile neizbrisiv trag.

Na repertoaru će se naći igre iz Crne Gore i drugih naših krajeva koje su kao dio narodnog stvaralaštva pravi dokument o identitetu jednog naroda,“ kazao je za „Vijesti“ umjetnički direktor KUD-a Draško Pejović.

Pejović je istakao da će koncert biti multimedijalan, te da će u njemu osim igrača cetinjskog ansambla učestvovati i reditelji, producenti, glumci i muzičari.

Svečani koncert počinje u 20h.

Osim koncertom, 110 godina postojanja obilježiće do kraja godine i izložbom arhivskih fotografija, koncertom sa profesionalnim ansamblima iz zemalja regiona ali i dokumentarnim filmom o KUD-u u produkciji RTV Cetinje.

„U Crnoj Gori postoji mali broj organizacija kao što je KUD 'Njegoš', koji svih ovih godina čuva od zaborava naše narodno, igračko, pjevačko i muzičko blago, a da to radi uspješno svedoči veoma veliki broj nagrada i priznanja,“ kazao je Pejović za „Vijesti“.

Bonus video: