Bubanja pokazao da ima budućnost

79 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bubanja, Foto: Aleksandar Vučković
Marko Bubanja, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 22.04.2017. 17:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Osam minuta i 10 sekundi, više nego dvostruko u odnosu na "normalan" meč, borio se Marko Bubanja u trećem kolu Evropskog šampionata u Varšavi, dao i posljednji atom snage, ali je na kraju odlični Azerbejdžananac Mamadali Mehdijev, 12. na svjetskoj rang listi, izašao kao pobjednik.

Njihova borba bila je jedna od najuzbudljivijih i najneizvjesnijih na čitavom prvenstvu, a ako postoji utjeha za našeg takmičara onda je to svakako činjenica da je pokazao da može ravnopravno da se bori protiv bilo kojeg borca na svijetu.

"Nisam znao Portugalca s kojim sam radio prvi meč, dok sam Azerbejdžanca poznavao, izgubio sam od njega prije tri godine. Ima svjetsku medalju za juniore, a na Olimpijskim igrama prošle godine dobio je jednog od najboljih takmičara. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, morao sam bolje da radim protiv njega. Sad se tek vidi koliko još moram da radim da bih došao do rezultata", kazao je Bubanja.

On je tokom čitavog meča sa Mehdijevim bio agresivniji, pokušavao je da meč okonča iponom i u nekoliko slučajeva Azerbejdžananac je bio na ivici poraza. Doduše, u jednom trenutku u "zlatnom poenu" sudija je pokazao da je Mehdijev poentirao vazarijem, ali je odluka ispravljena nakon gledanja snimka.

Oba takmičara imala su po dvije kazne, u tim trenucima Marku je nedostajalo i snage da napravi možda i ključni napad. Njegov protivnik čekao je svoj trenutak i dočekao ga je poslije 4.10 sekundi produžetka.

Bubanja je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je iponom savladao Portugalca Tijaga Rodrigesa. U njegovoj kategoriji do 90 kilograma zlatnu medalju osvojio je Srbin Aleksandar Kukolj, koji je u polufinalu savladao upravo Mehdijeva.

Danas je nastupio i Danilo Pantić, u prvom kolu kategorije do 100 kg bio je takođe slobodan, a u drugom je iponom izgubio od Rusa Kirila Denisova, koji je na kraju osvojio bronzanu medalju.

"Mislim da nisam pokazao koliko vrijedim i koliko sam se spremao za ovo takmičenje. Želio sam da ostanem što duže na strunjači, kako u prvom meču, tako i u svakom narednom, ali eto, to je džudo, trenutak nepažnje u momentu kad sam ja povukao nogu, on je napravio ulazak i ostvario ipon", rekao je Pantić.

Naših sedmoro takmičara tako su završili pojedinačni nastup u Varšavi sa tri pobjede (Jovana Peković, Nikola Gušić i Bubanja), dok su bez pobjede Jusuf Nurković, Srđan Mrvaljević, Arso Milić i Pantić.

Sjutra muškarci imaju timski nastup - žrijeb im nije bio naklonjen pa će u prvom kolu raditi protiv Azerbejdžana, dok pobjednik iz tog duela ide na boljeg iz meča Češka - Francuska.

Bonus video: