Zbog velikog interesovanja: "Nagodba: Proces protiv Svetozara Marovića" opet na TV Vijesti

“Nagodbu – proces protiv Svetozara Marovića” možete ponovo pogledati u ponedjeljak nakon magazina “Bez granica” na TV Vijesti
60 pregleda 10 komentar(a)
Nagodba, Svetozar Marović, Foto: TV Vijesti
Nagodba, Svetozar Marović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 23.04.2017. 12:16h

Zbog velikog interesovanja gledalaca koji nijesu bili u prilici da pogledaju premijeru dokumentarnog filma “Nagodba – proces protiv Svetozara Marovića”, televizija Vijesti će ponovo prikazati film u ponedjeljak 24. aprila od 21 sat.

“Nagodba”, partnerski projekat TV Vijesti i Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG), je dokumentovana priča o prvom procesuiranom slučaju visoke korupcije u Crnoj Gori i dilemama koje taj proces nosi.

Da li je Svetozar Marović samo žrtva svojih naopakih poslova, ili je decenijski budvanski kriminal Milo Đukanović iskoristio da skrajne sa političke scene i pošalje u preveremenu penziju svog potencijalnog partijskog rivala?

Da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić napravio sa Marovićem nagodbu lošu za Budvu i Crnu Goru, a dobru za budvansku kriminalnu grupu? Ko je izgubio, a ko dobio od sporazma? Zašto Opština Budva i dalje plaća račune kriminalnoj grupi, umjesto da naplati štetu? Zašto je bogatstvo Svetozara Marovića i njegove porodice ostalo gotovo neokrunjeno i zašto do sad crnogorsko pravosuđe nije ispitalo porijeklo njihove imovine?

Kako je Marović ušao u kriminal i šta mu kum Momir Bulatović ne može oprostiti? Šta o svemu misle pravnici, advokati, nevladini aktivisti i glavni akteri ove drame?

“Nagodbu – proces protiv Svetozara Marovića” možete ponovo pogledati u ponedjeljak nakon magazina “Bez granica” na TV Vijesti.

Bonus video: