SVJEDOČILI U POSTUPKU ZA NAPAD NA SLUŽBENO LICE

Funkcioneri DF tvrde da nisu nasrtali na policiju: Knežević nije udarao, psovali su nam majku

“Neko mi je majku opsovao, plakao sam zbog toga, to ću pamtiti do kraja života”, rekao je bivši potpredsjednik parlamenta, dok je poslanica Branka Bošnjak rekla da je jedino čula da je Knežević u jednom trenutku rekao policajcima da ne mogu da ruše šatore i da je kasnije vidjela jedno uniformisano lice da ga udara
84 pregleda 33 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 22:42h

Funkcioneri Demokratskog fronta kazali su da nijesu vidjeli da je njihov kolega Milan Knežević napao policajca, 17. oktobra prošle godine, dok su uklanjani šatori ispred Skupštine Crne Gore.  

Tužilaštvo Kneževića tereti da je fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića, tako što ga je više puta rukama odgurnuo, udarao ramenom u predjelu grudi, a zatim ga rukom uhvatio za vrat.

Svjedočeći u postupku u kome se Kneževiću sudi za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, funkcioneri DF-a  su kazali da ih je bez ikakvog povoda  opkolilo više stotina policajaca, gurajući ih i rušeći im šatore.

Bivši potpredsjednik parlamenta rekao je da “garantuje obrazom, čašću i životom, da niko od poslanika nije primijenio silu prema policajcima”. 

“Neko mi je majku opsovao, plakao sam zbog toga, to ću pamtiti do kraja života”, rekao je on, dok je poslanica Branka Bošnjak rekla da je jedino čula da je Knežević u jednom trenutku rekao policajcima da ne mogu da ruše šatore i da je kasnije vidjela jedno uniformisano lice da ga udara.

Vještak Željko Golubović je ocijenio da je Knežević tada bio u stanju afekta, razdraženosti i bijesa jakog intenziteta, te da je to bitno uticalo na njegovu smanjenu sposobnost da shvati značaj konflikta sa policajcem. 

U slučaju da mu je policajac rekao da “poslanik ne može tako da se ponaša”, vještak je utvrdio da je Knežević bio u afektu srednjeg intenziteta i da to ne bi bitno uticalo na njegovu smanjenu sposobnost.