KIK-BOKS: 10. SPLENDID GRAN PRI

Remzija Dacić osvojio titulu prvaka Evrope

"Ovo je jedna od najtežih borbi koje sam imao u karijeri, a rival je bio snažan, čvrst, dobar i izuzetno spreman borac. Želim da zahvalim svima na podršci", naglasio je borac Aristona, nakon pobjede od 3:0.
233 pregleda 0 komentar(a)
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Remzija Dacić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2017. 21:25h

Crnogorski kik-bokser Remzija Dacić osvojio je titulu prvaka Evrope u lou-kiku do 66,8 kilograma WAKO Pro federacije, pošto je na 10. Splendid gran-priju jednoglasno pobijedio Mevlana Altuntasa iz Turske (3:0).

U pet žestokih rundi, 25-godišnji Rožajac je uglavnom forsirao borbu iz kontre, protiv izuzetno snažnog kik-boksera iz Turske.

Samo u trećoj i posljednjoj, petoj rundi Dacić je prvi ulazio u okršaje i imao je par izuzetno efektnih napada.

Naročito sredinom treće runde kada je desnim aperkatom sjajno probio gard rivala a potom vezao seriju nožnih udaraca.

"Nisam očekivao ovako tešku borbu. Ovo je jedna od najtežih borbi koje sam imao u karijeri, a rival je bio snažan, čvrst, dobar i izuzetno spreman borac. Želim da zahvalim svima na podršci", naglasio je borac Aristona, nakon pobjede od 3:0.

Viđeno je i pet uvodnih borbi i samo je crnogorski junior Vukan Kaljević uspio da iznudi brojanje rivalu, Lazaru Đorđeviću iz Srbije, koji je ostao na nogama i jednoglasno izgubio.

Jednoglasno su slavili i Denis Đoković, Miroslav Vujović i Dejvid Kajević, dok je borba između Mitra Dugalića iz Srbije i Milana Kubilisa iz Makedonije, završena preglasavanjem u korist makedonskog borca.