Iz Srbije u Crnu Goru izručen osumnjičeni za teško ubistvo

M.S. je Crnoj Gori izručen iz Mađarske u oktobru 2015. godine, gdje je prethodno po potjernici NCB Interpol Podgorica uhapšen
2 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 21.04.2017. 16:19h

Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica izručili su iz Republike Srbije u Crnu Goru S.R. (29) iz Kragujevca, Republika Srbija.

"S.R. se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se pred ovim sudom vodi zbog osnovane sumnje da je ovo lice na teritoriji naše države počinilo krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom dogovor za izvršenje krivičnog djela. Naime, sumnja se da je S.R, zajedno sa M.S. (28) iz Niša, takođe državljaninom Republike Srbije, 25. septembra 2009. godine iz koristoljublja počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu M.M. iz Trebinja, stražara u firmi AD „13. jul – Plantaže“ u Podgorici, i to dok se oštećeni nalazio na radnom mjestu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

M.S. je Crnoj Gori izručen iz Mađarske u oktobru 2015. godine, gdje je prethodno po potjernici NCB Interpol Podgorica uhapšen.

S.R. je danas nakon preuzimanja sproveden u ZIKS u Spužu.

Bonus video: