Pekovićeva i Gušić izgubili od osvajača medalja

Jedine trijumfe upisali su Nikola Gušić (do 73 kg) i Jovana Peković (do 70 kg)
59 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Aleksandar Vučković
Nikola Gušić, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 21.04.2017. 16:07h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Dvije pobjede u prvim kolima - učinak je četvoro crnogorskih džudista drugog dana Evropskog prvenstva u Varšavi. U kategoriji do 70 kilograma Jovana Peković je na staru savladala Grkinju Elisavetu Telsidu, dok je Nikola Gušić u kategoriji do 73 kg bio bolji od Italijana Leandra Kasalje. Obojema je za utjehu što su eliminisani od osvajača medalja.

U prvom kolu nastup su završili Srđan Mrvaljević i Arso Milić.

Čini se da je ogromnu šansu propustila Jovana Peković. Dobar dio prve borbe odradila je u grču, Grkinja je poentirala na vazari a naša takmičarka imala dvije kazne, rana eliminacija visila je u vazduhu... A onda se Jovana „probudila" i meč efektno završila iponom.

U drugom kolu čekala ju je Hrvatica Barbara Matić, deveta na svjetskoj rang-listi. Bila je to borba za plasman u četvrtfinale. Pekovićeva je opet dozvolila rivalki da povede na vazari i ovog puta povratka nije bilo - iskusnija predstavnica Hrvatske je u parteru riješila borbu, a na kraju osvojila bronzanu medalju.

"Zadovoljna sam kako sam odradila prvi meč iako sam u početku napravila sitne greške. Kasnije sam se ispravila, a mislim da sam drugu borbu mogla lakše da dobijem nego prvu. Bila sam ubijeđena da ću proći, ali pogriješila sam i izgubila u parteru, što je moja slaba strana. Ovo je, ipak, tek početak, ja sam druga godina juniora i imam dosta takmičenja ispred sebe. U Kazanju sam prošle godine imala jednu pobjedu, ovdje isto tako, a nadam se da ću već na sljedećem Evropskom prvenstvu jurišati na medalju", kazala je Pekovićeva.

Gušić je bez problema izašao na kraj sa Italijanom Kasaljom, kontrolisao je meč od početka do kraja, ali je u drugom izgubio od Rusa Muse Moguškova, 16. na rang-listi. Moguškov je ušao u finale, a Varšavu napušta sa srebrom oko vrata.

Mrvaljević je u prvom kolu kategorije do 81 kg poražen od Moldavca Nikona Zaboroščuka, 107. na svjetskoj rang-listi, na kojoj je naš borac 29. Moldavac je poveo vazarijem, a potom meč efektno riješio iponom.

U istoj kategoriji Milić je pružio žestok otpor favorizovanom Atili Ungvariju (11. na listi), bio agresivniji, ali je Mađar dočekao šansu i iskoristio je da poentira vazarijem. Milić je do kraja dao sve od sebe da preokrene, ali nije uspio.

Crna Gora sjutra ima još dva predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji - Marko Bubanja na startu kategorije do 90 kg radi protiv Portugalca Tijaga Rodrigesa, dok je Danilo Pantić slobodan u prvom kolu kategorije do 100 kg, a u drugom se sastaje sa pobjednikom duela između Rusa Kirila Denisova i Ukrajinca Oleksandra Romanjuka.

"Očekujem dobru borbu, kao i uvijek daću maksimum od sebe. Idem meč po meč, pa šta Bog da", rekao je Pantić.

Prvog dana takmičenja, u četvrtak, na startu je poražen Jusuf Nurković, dok u nedjelju, posljednjeg dana, naše džudiste očekuje timski nastup.

Bonus video: