Šestorica Nikšićana osumnjičena za 11 krađa

Damjanoviću se stavljana teret da je sredinom februara obio prozor na balkonskim vratima kuće, vlasništvo S.K. iz naselja Kočani..
169 pregleda 4 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.04.2017. 13:54h

Nikšićka policija je krajem marta i u prvoj polovini aprila procesuirala šest lica koja su izvršila 11 krivičnih djela teške krađe i krađe. Riječ je o Dragana Damjanoviću (39), Željku Joksimoviću (42), Fadilu Hajrušiju (19 ), Davoru Avdiću (20), Stefanu Đurkoviću (22) i sedamnaestogodišnjem B.B, svi iz Nikšića.

Damjanoviću se stavljana teret da je sredinom februara obio prozor na balkonskim vratima kuće, vlasništvo S.K. iz naselja Kočani, i tom prilikom otuđio veću količinu bakarnih cijevi, bakarni poklopac od kazana za pečenje rakije, razni električni alat i sušeno meso. Sudija za istragu je nakon Damjanovićevog saslušanja, kome se na teret stavlja teška krađa, donio rješenje o pritvoru, nakon čega je sproveden u ZIKS Podgorica.

Joksimović je osumnjičen da je početkom februara sa parkinga Doma zdravlja otuđio namjensko vozilo marke „VW Caddy“ podgoričkih registarskih oznaka, vlasništvo S.M. iz Nikšića, u kome se nalazila veća količina alkoholnog i drugog pića. Policija je vozilo pronašla u Ulici „Stojana Kovačevića“ i isto vratila vlasniku, dok se Joksimović sumnjiči da je iz vozila otuđio piće. Državni tužioc u Nikšiću je krivična djela kvalifikovao kao oduzimanje vozila i krađa, i protiv Joksimovića će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Što se Hajrušija tiče njemu se na teret stavlja da je u martu iz ograđenog dvorišta firme „Bast“ otuđio više djelova aluminijske građevinske skele i više komada željeznih profila i iste pokušao da taksijem preveze do otpada sekundarnih sirovina, u čemu je spriječen od strane policije.. Državni tužioc je djelo kvalifikovao kao krađa, a protiv Hajrušija će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Maloljetni B.B. se sumnjiči da je krajem marta sa kolosjeka željezničke stanice u Nikšiću u dva navrata otuđio 21 komad kočionih papuča, vlasništvo firme „Montekargo“, i iste prodao na otpadu sekundarnih sirovina, gdje ih je policija pronašla i vratila vlasniku. Državni tužioc za maloljetnike je djelo kvalifikovao kao krađa, a protiv B.B. će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Avdić i Đurković se terete da su u prvoj polovini aprila u večernjim satima, iz privatnih objekata u Kočanima, vlasništvo N.Z., R.M. i D.Č. otuđili veću količinu raznog električnog alata i mašina, isto prevezli u naselje „Budo Tomović“ i prodali trećem licu. Njih dvojica se sumnjiče da su krajem prošlog mjeseca sa parking prostora ispred gradskog stadiona otuđili dva skupocjena sportska bicikla, vlasništvo Nikšićana D.R. i R.P., koja su prodali istom licu. Svi predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima, a državni tužioc u Nikšiću je naložio da se u redovnom postupku protiv Avdića i Đurkovića podnese krivična prijava za pet krađa.

Bonus video: