Fluid dizajn forum od 21. do 27. aprila u Podgorici

Ove godine tema FLUID -a je “Vidljivo/Visible”. Naslov referiše na potrebu da se ojača vidljivost Foruma, ali i na oživljavanje određenih zapostavljenih mjesta u Podgorici koja imaju potencijal da budu vidljiva
63 pregleda 3 komentar(a)
Fluid dizajn forum
Fluid dizajn forum
Ažurirano: 21.04.2017. 09:36h

Peto izdanje Fluid dizajn foruma održaće se od 21. do 27. aprila u Podgorici i 26. aprila na Cetinju. Fluid je koncipiran kao forum koji čini niz predavanja, radionica i izložbi na kojima se okupljaju renomirani dizajneri, umjetnici i profesionalci iz različitih oblasti, kao i brojni studenti iz zemlje i regiona u svojstvu učesnika radionica.

Ove godine tema FLUID -a je “Vidljivo/Visible”. Naslov referiše na potrebu da se ojača vidljivost Foruma, ali i na oživljavanje određenih zapostavljenih mjesta u Podgorici koja imaju potencijal da budu vidljiva.

Otvaranje FLUID -a zakazano je za večeras u 19 sati u prostorijama Sportskog i kulturnog Centra Univerziteta Crna Gore. Sat vremena ranije u Univerzitetskom parku biće otvorena izložba “konteksti ilustracije_ljubav“ na kojoj će biti predstavljeni radovi ilustratora iz Crne Gore u selekciji Suzane Pajović.

Dejan Dragosavac Ruta, grafički dizajner iz Zagreba, predstaviće se izložbom “Vidi dizajn!“ koja će biti otvorena u nedjelju 23. aprila u Perjaničkom domu u 20 sati. Iste večeri, sat vremena kasnije, u Umjetničkom paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore biće upriličena retrospektivna izložba arhitekte Slobodana Vukajlovića. Posljednjeg dana programa, u srijedu 26. aprila, FLUID se seli na Cetinje, gdje će se tačno u podne, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić“, otvoriti izložba plakata mladih crnogorskih dizajnera pod nazivom “Jedan PUNKT dva“ u produkciji Kulturnog centra Punkt iz Nikšića.

Organizator Fluid dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: