Marović i Ilinčić se pakuju iz Budve?

"Vijestima" je nezvanično rečeno da su u specijalnom tužilaštvu predati navodni dokazi da je novac sa švajcarskog računa Đine Marović, supruge bivšeg funkcionera DPS-a, prebačena na račun Olivere Ilinčić u Londonu
204 pregleda 14 komentar(a)
Olivera Ilinčić, Foto: Privatna arhiva
Olivera Ilinčić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.04.2017. 05:59h

Britanska kompanija Luss investments namjerava da proda imovinu budvanskog Zavoda za izgradnju, čiji je većinski vlasnik.

Upućeni tvrde da su neformalni vlasnik te firme osuđeni političar Svetozar Marović i njegova dugogodišnja saradnica i savjetnica Olivera Ilinčić.

Raspolaganje tom nekretninom, međutim, do juče nije blokiralo Specijalno državno tužilaštvo, poput mnogih objekata koji su se povezivali sa njima.

“Vijestima” je juče nezvanično rečeno da je taj proces pokrenut...

Ta jednospratna zgrada između Skupštine opštine Budva i Centra bezbjednosti, sjedište je pojedinih lokalnih političkih partija, opštinskih službi, brojnih kompanija...

Zavod za izgradnju vlasnik je oko 2.000 kvadrata poslovnog prostora...

Nekada vodeća projektanstka kuća u Budvi, međutim, godinama se ne bavi primarnom djelatnošću, već “živi” od rentiranja prostora.

Gotovo svi radnici vode sudske procese protiv firme. Luss investments vlasnik je 57 odsto kompanijskih akcija, dok ostatak posjeduju bivši i sadašnji radnici.

Početkom februra prošle godine Viši sud je, po nalogu Specijalnog tužilaštva, blokiralo oko 50.000 kvadrata zemlje od Lučica do Budve.

Te parcele u vlasništvu su četiri budvanske kompanije, koje se takođe povezuju sa šefom budvanske kriminalne grupe Marovićem i njegovom prijateljicom Oliverom Iličnić.

Privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja sud je donio za imovinu budvanskih firmi Property investmnts, Adriatic investments, Fifth avenue investment limited i Good location properties.

Istragom u okviru afere “Property”, tužioci istražuju da li je organizovana kriminalna grupa na čelu sa Marovićem odradila višemilionsku malverzaciju i prevaru gotovo 20 porodica.

Kupovinom zemljišnih kompleksa na najtraktivnijim lokacijama u vrijeme kupoprodajne groznice u periodu 2007. do 2009. godine, preko firmi čiji se vlasnici i dalje kriju iza ofšor firmi sa egzotičnih ostrva, brojni mještani ostajali su bez ušteđevine koja je na prevaru poslužila da se kao kolateral izmire kreditna dugovanja povezanih firmi, koje je neformalno predstavlja Ilinčićeva.

Specijalno tužilaštvo je istragu u aferi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vještici, a nakon nekih svjedočenja - usmjerilo i na Property investment, jer su se preko tog opštinskog projekta namirivala milionska dugovanja koje je firma imala prema mještanima...

Viši sud izrekao je privremenu mjeru zabrane raspolaganja kompletnom imovinom te firme, koja je između ostalog vlasnik parcele od 9.432 kvadrata u Lučicama.

Osnivači te kompanije “sakriveni” su iza firme Blunt internacional sa Britanskih Djevičanska ostrva.

Zemljišni kompleks je pod hipotekom Hipo alpe adria banke zbog kreditnog duga od pet miliona...

Bonus video: