NA PRODAJU IMOVINA ZAVODA ZA IZGRADNJU U BD

Marović i Ilinčić se pakuju iz Budve?

"Vijestima" je nezvanično rečeno da su u specijalnom tužilaštvu predati navodni dokazi da je novac sa švajcarskog računa Đine Marović, supruge bivšeg funkcionera DPS-a, prebačena na račun Olivere Ilinčić u Londonu
162 pregleda 14 komentar(a)
Olivera Ilinčić, Foto: Privatna arhiva
Olivera Ilinčić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2019. 22:40h

Britanska kompanija Luss investments namjerava da proda imovinu budvanskog Zavoda za izgradnju, čiji je većinski vlasnik.

Upućeni tvrde da su neformalni vlasnik te  firme osuđeni političar Svetozar Marović i njegova dugogodišnja saradnica i savjetnica Olivera Ilinčić.

Raspolaganje tom  nekretninom, međutim, do juče nije blokiralo  Specijalno državno tužilaštvo, poput mnogih objekata koji su se povezivali sa njima.

“Vijestima” je juče nezvanično rečeno da je taj proces pokrenut...

Ta jednospratna zgrada  između Skupštine opštine Budva i Centra bezbjednosti,  sjedište je  pojedinih lokalnih političkih partija, opštinskih službi, brojnih kompanija...

Zavod za izgradnju  vlasnik je oko 2.000 kvadrata poslovnog prostora...

Nekada vodeća projektanstka kuća u Budvi, međutim, godinama  se ne bavi primarnom djelatnošću, već “živi” od rentiranja prostora.

Gotovo svi radnici vode sudske procese protiv firme. Luss investments vlasnik je 57 odsto kompanijskih akcija, dok  ostatak posjeduju bivši i sadašnji radnici.

Početkom februra prošle godine Viši sud je, po nalogu Specijalnog tužilaštva, blokiralo oko  50.000  kvadrata zemlje od Lučica do Budve.

Te parcele u vlasništvu su četiri budvanske  kompanije, koje se takođe povezuju sa šefom budvanske kriminalne grupe  Marovićem i njegovom prijateljicom  Oliverom Iličnić.

Privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja sud je donio  za imovinu budvanskih firmi  Property investmnts,  Adriatic investments, Fifth avenue investment limited i  Good location properties.

Istragom u okviru  afere  “Property”, tužioci istražuju  da li je organizovana kriminalna grupa  na čelu sa Marovićem  odradila  višemilionsku malverzaciju i prevaru gotovo 20  porodica.

Kupovinom zemljišnih kompleksa na najtraktivnijim lokacijama  u vrijeme kupoprodajne  groznice u periodu 2007. do  2009. godine, preko firmi čiji se vlasnici  i dalje kriju iza ofšor firmi sa egzotičnih ostrva, brojni mještani  ostajali su bez ušteđevine koja je na prevaru poslužila da se kao kolateral izmire kreditna dugovanja povezanih firmi, koje je neformalno predstavlja Ilinčićeva.

Specijalno tužilaštvo je   istragu u aferi  izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vještici, a nakon nekih svjedočenja - usmjerilo i na Property investment, jer su se preko tog opštinskog projekta namirivala milionska dugovanja koje je firma imala prema mještanima...

Viši sud izrekao je privremenu mjeru zabrane raspolaganja kompletnom imovinom te firme, koja je između ostalog  vlasnik parcele od 9.432 kvadrata u Lučicama.

Osnivači te kompanije “sakriveni” su iza firme Blunt internacional sa  Britanskih Djevičanska ostrva.

Zemljišni kompleks je pod hipotekom Hipo alpe adria banke zbog  kreditnog duga od pet miliona...

Preporučujemo za Vas