Mališić: Nikada više neću sjesti za volan

Utvrđeno da je Mališić vozio oko 80 km/h i da nije bio pod dejstvom alkohola, kada je na pješačkom udario sestre Raonić
180 pregleda 33 komentar(a)
Atlas, nezgoda, Foto: Filip Roganović
Atlas, nezgoda, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.04.2017. 20:15h

Nikad više neću sjesti za volan, rekao je uodbrani osamnaestogodišnji Aleksandar Mališić .

Optužen je da je u oktobru prošle godine, na pješačkom prelazu, automobilom udario Dajanu Raonić (19) i njenu maloljetnu sestru M. R., koje su tada zadobile teške tjelesne povrede opasne po život.

Suđenje je juče započeto i završeno, a presuda će biti izrečena 24. aprila.

Optužen je za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna zatvora do četiri godine.

Mališić je juče ostao pri izjavi koju je dao pred tužiocem, kada je priznao izvršenje krivičnog djela i izrazio kajanje zbog svog postupka.

“Želim da odgovaram za to što sam uradio, svakodnevno se gledam sa M. R., meni je najbitnije da se one oporavljaju, to je veliki šok i trauma i za mene”, rekao je Mališić .

Na pitanje sutkinje Larise Mijušković Stamatović dodao je da je vozački ispit položio u junu prošle godine.

Punomoćnik povrijeđenih sestara, advokat Vladimir Bojić rekao je da je mlađa sestra promijenila mišljenje i da se neće pridružiti krivičnom gonjenju protiv Mališića, dok se starija, prema njegovim riječima, pridružila krivičnom gonjenju.

Pojasnio je da njih dvije nijesu bile u mogućnosti da prisustvuju suđenju i da se mlađa sestra prilično oporavila, dok stariju čekaju još neke operacije.

Mališićev branilac advokat Srđa Radović tražio je uslovnu osudu za svog branjenika, ističući da se radi o veoma mladom čovjeku koji je svjestan težine mogućih posljedica, koje srećom nijesu nastupile.

“M. R. i Aleksandar su postali prijatelji u pravom smislu te riječi i to je važnije čak i od ishoda ovog krivičnog postupka”, rekao je advokat.

Tužiteljka Zorica Milanović tražila je da se Mališić osudi, navodeći da je nesumnjivo dokazano da je prekršio Zakon o bezbjednosti saobraćaja i usljed nepropisne vožnje djevojkama nanio teške tjelesne povrede opasne po život.

U postupku je utvrđeno da je Mališić vozio oko 80 km/h i da nije bio pod dejstvom alkohola, kada je na pješačkom prelazu kod Kapital plaze udario sestre Raonić.

Bonus video: