Sredstva će se trošiti kako je predviđeno planom i ugovorom

“Članovi Upravnog odbora Saveza apeluju na sportiste i trenere da poštuju procedure, naročito kada se radi o osjetljivim i neprovjerenim stvarima, u komuniciranju sa javnošću.
0 komentar(a)
UO ASCG, Foto: Atletski savez Crne Gore
UO ASCG, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 20.04.2017. 17:55h

Nakon objavljivanja rezultata konkursa Ministarstva sporta o raspodjeli sredstava za sufinansrianje sportskih subjekata, te medijskih istupa trenera Draga Musića i atletičarke Slađane Perunović, Upravni odbor Atletskog saveza Crne Gore je saopštio da će “kao i svih prethodnih godina rad Saveza biti transparentan”.

“Zainteresovana javnost o svim aktivnostima će biti blagovremeno informisana, a opredijeljena sredstva od Ministarstva sporta biće utrošena kako je predviđeno, i sa resornim ministarstvom ugovorom planirano”, navodi se u saopštenju ASCG.

Reagujući na saopštenje Ministra sporta Nikole Janovića (nakon prvog medijskog istupa Nikšićanke, koja je saopštila da će ubuduće imati jedna i za patike, s obzirom na iznos opredijeljen njenom klubu AK Nikšića), Slađana Perunović je kazala da prvi put čuje da je ASCG na osnovu njenog programa dobio 17 hiljada eura, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, te da je od 2012. od ASCG dobijala 200 eura mjesečne stipendije, a u 2016. i tekućoj po 350, kao plaćene pripreme jednom godišnje. Perunovićeva je kazala da će na ovu temu više reći nakon razgovora sa čelnim ljudima Saveza.

“Članovi Upravnog odbora Saveza apeluju na sportiste i trenere da poštuju procedure, naročito kada se radi o osjetljivim i neprovjerenim stvarima, u komuniciranju sa javnošću. Da podsjetimo, sportisti čine klub, klubovi savez, a savezi su članovi Ministarstva i COK-a. Upravni odbor će na najtransparentniji način vrednovati rezultate svakog atletičara ponaosob. Posebno je naglašeno da će se ispoštovati programi najboljih među njima: Kristine Rakočević, Marije Vuković, Slađane Perunović, Danijela Furtule, Darka Pešića i Tomaša Đurovića, kao i njihovih trenera”, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor ASCG je obavijestio “članove atletskih klubova, atletske radnike kao i crnogorsku javnost da je projektom od Ministarstva sporta traženo 250 hiljada eura, a da je opredijeljeno 170 hiljada”.

“Ta sredstva su samo opredijeljena, ne i uplaćena, pa ASCG sa njima još uvijek ne raspolaže. Kada to bude u mogućnosti, postupiće prema nalogu Ministarstva sporta i sve će, kako je navedeno u ugovoru i ispoštovati”.

Upravni odbor ASCG je zaključio da će “napraviti dodatni napor kako bi obezbijedio nesmetano funkcionisanje Saveza po planu i program rada za 2017. godinu”.

“UO ASCG zahvaljuje Ministarstvu sporta na opredijeljenim sredstvima, prepoznaje dobru namjeru po pitanju afirmacije i razvoja atletskog sporta u Crnoj Gori, što nam daje nadu da ćemo zajedničkim snagama u skorije vrijeme riješiti krucijalno pitanje crnogorske atletike – izgradnju atletskog stadiona u Podgorici”, stoji u saopštenju ASCG.

Bonus video: