Sve spremno za 30. Beogradski maraton

74 pregleda 0 komentar(a)
Beogradski maraton, Foto: Beogradski maraton
Beogradski maraton, Foto: Beogradski maraton
Ažurirano: 20.04.2017. 17:26h

Zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da je sve spremno za jubilarni 30. Beogradski maraton.

Mladenović je na konferenciji za novinare u Starom dvoru poželio dobrodošlicu promoterima ovogodišnjeg maratona, legendarnim sportistima Rozi Moti i Havijeru Sotomajoru.

On je naveo da su sve gradske službe, javna preduzeća i resorni sekretarijati spremni za maraton i pozvao je Beograđane da se priključe manifestaciji i budu dio istorije.

"Budite dio istorije i učestvujte u Trci zadovoljstva, na pet kilometara, ako se već do sada niste prijavili za trke u polumaratonu i maratonu. Ako niste u prilici da trčite, izađite i pozdravite maratonce, da na taj način zajedno pošaljemo lijepu sliku u svijet", dodao je Mladenović, prenio je Beoinfo.

On je zahvalio preduzeću "Beogradski maraton" na urađenom poslu u organizaciji 30. maratona, kao i na projektu "Legende ponovo u Beogradu", koji je okupio sedam legendi atletike.

Slavna maratonka Roza Mota, koja je već bila promoter Beogradskog maratona 2011. godine, izrazila je zadovoljstvo novim dolaskom u srpsku prijestonicu. Ona je rekla da se nada da će biti pozvana i na jubilarni 50. maraton.

Svjetski rekorder u skoku u vis Havijer Sotomajor, koji je bio promoter prošlogodišnjeg Beogradskog maratona, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo došao u Beograd u sklopu najmasovnijeg sportskog događaja u Srbiji.

Bonus video: