Lažna dojava o bombi u Delta sitiju

Tržni centar "Delta siti" u Podgorici evakuisan je oko 18 časova zbog dojave o bombi
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2017. 19:36h

Dojava o bombi u Delta sitiju bila je lažna, prenosi TV "Vijesti".

Tržni centar "Delta siti" u Podgorici evakuisan je oko 18 časova zbog dojave o bombi. Poziv o dojavi stigao je iz Srbije.

Na lice mjesta odmah su upućeni vatrogasci i ekipe hitne pomoći, kao i antidiverziona jedinica.

Posjetioci "Delta sitija" uglavnom su na parkingu tržnog centra, odakle obezbjeđenje pokušava da ih skloni.

Ovo je druga dojava o bombi u Delti, a sedma u posljednjih desetak dana u Podgorici. Sve prethodne su bile lažne.

Prethodne dojave odnosile su se na diskoteku "Beagle", šoping mol "Delta City", hotele "Hemera“, "Centre Ville", hotel Hilton i hotel Ramada u Podgorici.

Policija posredstvom Interpola pokušava da otkrije ko je posljednjih dana stvarao paniku lažnim dojavama >>>

UP: Lažna dojava upućena iz Srbije

Izvršenim ATP pregledom šoping mola Delta City nije pronađena eksplozivna naprava, a lažna dojava stigla je iz Srbije, kazali su iz Uprave policije.

"Policijski službenici su izvršili ATP pregled šoping mola Delta City u Podgorici i okoline ovog objekta kojim nije pronađena eksplozivna naprava", saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica oko 18,00 časova obaviještena da postoji dojava da je u šoping molu Delta City u Podgorici postavljena eksplozivna naprava.

"Policija je po pozivu odmah reagovala. Šoping mol Delta City je evakuisan. Lice mjesta je obezbijeđeno. Tim za protivdiverzionu zaštitu je izvršio ATP pregled ovog objekta i okoline. Pregledom je utvrđeno da nema eksplozivne naprave. Službenici Uprave policije su veoma brzo nakon poziva utvrdili da je ova lažna dojava upućena iz Republike Srbije, sa SIM kartice kupljene u ovoj državi", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je NCB Interpol Podgorica odmah kontaktirao NCB Interpol Beograd.

"Kao i u prethodnim slučajevima, sumnjamo da je poziv upućen sa neregistrovanog pripejd broja, tzv. specijala, koji je iskorišćen samo jednom i to u svrhu činjenja ovog krivičng djela. Krivično djelo lažno prijavljivanje u ovom slučaju, kao i u prethodnim lažnim dojavama, je počinjeno ne samo na teritoriji Crne Gore već i druge države, u ovom slučaju Srbije. Naime, shodno ZKP-u, mjestom izvršenja krivičnog djela se smatra i mjesto gdje je nastupila posljedica (u konkretnom slučaju, šoping mol Delta City) i mjesto na kojem su preduzete nezakonite radnje koje su u opisu krivičnog djela (mjesto u Srbiji sa kojeg je upućen poziv). Policijski službenici, će intenzivirati komunikaciju sa kolegama iz Srbije radi identifikacije lica koje je uputilo poziv", kazali su iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: