Policija zaplijenila 20 kilograma droge: Uhapšen Albanac

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo lice opojnu drogu prokrijumčarilo sa teritorije Republike Albanije, te da je bila namjenjeno daljoj prodaji na teritoriji naše države", navodi se u saopštenju
5 komentar(a)
Marihuana, Foto: Shutterstock
Marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.04.2017. 13:49h

Policajci iz odsjeka za borbu protiv droge juče su pronašli i zaplijenili 20 kilograma skanka i uhapsili V. B. (24) iz Albanije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, a postupajući na osnovu operativnih saznanja pronašli i zaplijenili 20 kg opojne droge marihuana tipa skank. Jedno lice lišeno je slobode zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije,

U saopštenju se navodi da je policija juče postupajući po prethodno pribavljenim operativnim saznanjima, u blizini posjeda AD „Plantaža“ pronašli i zaplijenili 20 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

"Tom prilikom slobode je lišen V.B. (24) iz Skadra, Republika Albanija, koji je u blizini posjeda AD „Plantaža“ zatečen, čekajući primopredaju, i to nedaleko od mjesta na kojem je kako se sumnja sakrio dvije putne torbe u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo lice opojnu drogu prokrijumčarilo sa teritorije Republike Albanije, te da je bila namjenjeno daljoj prodaji na teritoriji naše države. Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: