Nurković poražen na startu, sjutra četvoro na tatamiju

0 komentar(a)
Jusuf Nurković, Foto: Aleksandar Vučković
Jusuf Nurković, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 20.04.2017. 11:30h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Varšava - Debi na velikom seniorskom takmičenju Jusuf Nurković nije uspio da obilježi pobjedom - u prvom kolu kategorije do 66 kilograma savladao ga je Petar Zadro iz Bosne i Hercegovine.

Činilo se da Nurković, koji prekosjutra slavi 20. rođendan, ima snage da se nosi sa godinu starijim protivnikom, Zadro je prvi dobio kaznu, ali na polovini borbe predstavnik BiH je poentirao na vazari, a pri kraju uspio da udvostruči prednost. Na kraju je Zadro dobio još jednu kaznu, ali meč je već bio riješen.

"Falilo mi je malo sreće u pojedinim trenucima, a on je ipak iskusniji i vicešampion je Evrope u kadetskoj konkurenciji. Nisam iskoristio šansu koju sam imao, ali nadam se da će na sljedećem takmičenju biti bolje", kazao je Nurković.

Sjutra nastupa četvoro naših džudista. Naša jedina takmičarka, Jovana Peković u prvom kolu kategorije do 70 kilograma boriće se protiv Grkinje Elisavete Telsidu.

"Pa, ovo nije moj prvi nastup na Evropskom prvenstvu za seniore, nastupala sam i prošle godine u Kazanju. Tada sam ušla među 16 najboljih, a ove godine se nadam još boljem plasmanu. Žrijebom sam zadovoljna, osjećam se spremno i jedva čekam borbe. Daću maksimum da sebe, svoju porodicu, grad, klub i državu predstavim što bolje", rekla je Pekovićeva, u čijoj su kategoriji prijavljene 22 djevojke.

U kategoriji do 73 kg, Nikola Gušić će na startu raditi protiv Italijana Leandra Kasalje. Prijavljeno je 40 boraca, najviše od svih kategorija.

A među 35 džudista u kategoriji do 81 kg su i dva predstavnika Crne Gore - Srđan Mrvaljević će u prvom kolu za protivnika imati Moldavca Niona Zaboroščuka, dok je Arsu Miliću rival na startu odlični Mađar Atila Ungvari.

Milić je od svih naših boraca imao najteži žrijeb, jer ako pobijedi u prvom kolu, naredni protivnik vjerovatno bi mu bio Gruzijac Zebeda Rekvijašvili.

U subotu Marko Bubanja na startu kategorije do 90 kg radi protiv Portugalca Tijaga Rodrigesa, dok je Danilo Pantić slobodan u prvom kolu kategorije do 100 kg, a u drugom se sastaje sa pobjednikom duela između Rusa Kirila Denisova i Ukrajinca Oleksandra Romanjuka.

Naša reprezentacija u nedjelju ima timski nastup.

Kelmendi odbranila zlato

Olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira Majlinda Kelmendi (Kosovo) odbranila je zlato iz Kazanja u kategoriji do 52 kg. Do najsjajnijeg odličja došla je vrlo ubjedljivo i pokazala zašto je u ovom trenutku vjerovatno najbolja džudistkinja na svijetu.

Prvakinja Evrope sa samo 16 godina postala je Ukrajinka Daria Bilodid, rođena 10. oktobra 2000. godine. Ona je trijumfovala u kategoriji do 48 kilograma.

Bonus video: