Uprava policije: Spriječili ulazak u Ustavni sud bez sredstava prinude

Policija je, kako navode, oko 15 sati i 30 minuta, privela Dragana Sošića (39) iz Podgorice zbog počinjenih prekšaja iz Zakona o javnom redu i miru, čl. 11 i 12 (ometanje ovlašćenog policijskog službenika u vršenju službene dužnosti i nepostupanje po naređenju ovlašćenog policijskoh službenika)
83 pregleda 36 komentar(a)
Majke, protesti, Foto: Filip Roganović
Majke, protesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2017. 19:43h

Policija je danas spriječila okupljene da nasilno uđu u zgradu Ustavnog suda, i to potiskujući masu, bez upotrebe drugih sredstava prinude, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako navode, oko 15 sati i 30 minuta, privela Dragana Sošića (39) iz Podgorice zbog počinjenih prekšaja iz Zakona o javnom redu i miru, čl. 11 i 12 (ometanje ovlašćenog policijskog službenika u vršenju službene dužnosti i nepostupanje po naređenju ovlašćenog policijskoh službenika).

Predstavnici korisnica naknade za troje i više djece danas su ispred objekata Skupštine i Ustavnog suda, održali protestni skup koji je prethodno uredno prijavljen policiji.

Tokom skupa kojem je prisustvovalo oko 600 osoba, navode iz Uprave policije, došlo je do incidenta u kojem su okupljeni pokušali da probiju policijski kordon kako ne bi dozvolili predsjedniku i sudijama Ustavnog suda da izađu iz službenih prostorija.

“Ova lica su pokušala da, probijajući policijski kordon, nasilno uđu u prostorije Ustavnog suda u čemu su ih spriječili policijski službenici i to potiskujući masu, bez upotrebe drugih sredstava prinude”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, tokom potiskivanja mase na policijske službenike su bacane kamenice, jaja i ostali predmeti.

“Takođe, policijski službenici su tokom potiskivanja bili izloženi brutalnom vrijeđanju, psovanju i omalovažavanju. U toku ove intervencije priveden je D.S. zbog pomenuta dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u saopštenju.

O cjelokupnom događaju obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će cijeniti da li u postupanju organizatora skupa ili bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog djela koji se goni po službenoj dužnosti.

“Policijski službenici će intezivno raditi na identifikovanju lica koja su se prema policijskim službenicima ponašala na već opisan nezakoni i nedoličan način”, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: