UKRALI I KOSTIME "FEŠTAĐUNIMA"?

Maloljetnici iz Podgorice osumnjičeni za više teških krađa u Budvi

Protiv ova tri lica je nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedenih deset krivičnih djela
7 komentar(a)
krađa, Foto: Shutterstock
krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2017. 14:15h

Policija iz Centra bezbjednosti Budva sumnjiči tri maloljetna lica iz Podgorice zbog sumnje da su počinili više teških krađa u noći između 16. i 17. aprila ove godine.

Oni se sumnjiče da su pokrali i skupocjene kostime iz NVO "Feštađuni".

H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) osumnjičeni su da su počinili tri teške krađe, a da su pokušali da izvrše još sedam.

Polcija je uspjela da nađe prva dva lica, i od njih je uzeta izjava, dok se za trećim licem traga.

Protiv ova tri lica je nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedenih deset krivičnih djela.

"Sumnja se naime da su ova tri lica u noći 16 / 17. 04. 2017. godine u Budvi, na području mjesne zajednice Stari Grad i Mediteranske ulice, izvršili obijanje više poslovnih objekta, marketa i butika, među kojima je i objekat NVO Feštađuni čije prostorije se nalaze u Starom Gradu, kao i obijanje prostorija mjesne zajednice Stari Grad Budva. Oni su, kako se sumnja, vršili premetačinu i iz određenih marketa i butika otuđili novac, cigarete i konditorske proizvode, dok su iz prostorija NVO Feštađuni otuđili perike, maske, odjevne predmete i jedan šrafciger.Posebni izvještaj protiv ova tri maloljetna lica je, shodno izjašnjenju nadležnog državnog tužioca za maloljetnike, tom tužiocu podnijet u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinila tri KD teška krađa i sedam KD teška krađa u pokušaju", navodi se u saopštenju policije..

Osim navedenog, jedno od osumnjičenih lica, B.H. (15), je osumnjičeno da je prethodno počinilo i krivično djelo krađa.

"Naime, B.H. je, kako se sumnja, 09.04.2017. godine, iz butika „Bruka'' u Budvi, koristeći nepažnju radnice B.T, iz njenog novčanika otuđio 235 eura. Protiv njega je prije nekoliko dana, nakon što je identifikovan i pošto je od njega uzeta izjava u policijskim prostorijama, nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike, shodno izjašnjenju tog tužioca, u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", kazali su iz policije.