Budva: Feštađunima uoči karnevala ukradeni vrijedni kostimi i rekviziti

Obijene su i prostorije MZ Stari grad, Turističke organizacije Budva i Kulturno-umjetničkog centra “Stefan M. Ljubiša”...
85 pregleda 0 komentar(a)
feštađuni krađa, Foto: Facebook.com
feštađuni krađa, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.04.2017. 11:42h

Skupocjeni kostimi, rekvizite i ostala karnevalska oprema, ukradeni su preksinoć iz prostorija u budvanskom Starom gradu Nevladine organizacije Feštađuni.

"Vijestima" je potvrđeno da policija traga za lopovima koji su, kako se sumnja, upali u zgradu u Njegoševoj ulici, razvalili vrata, obukli nekoliko kostima i ponijeli rekvizite.

Iste večeri obijene su prostorije Mjesne zajednice Stari grad, Turističke organizacije Budva i Kulturno-umjetničkog centra "Stefan M. Ljubiša", a lopovi su pokušali da uđu i u obližnju prodavnicu.

Predsjednica NVO Feštađuni Marija Pjerotić kaže da će tek nakon popisa znati šta je sve ukradeno, ali da je sigurna da je "uništen" njihov petnaestogodišnji rad.

"Kada smo došli u prostorije jer smo se pripremali da započnemo kićenje grada povodom karnevala, imali smo šta da vidimo. Nanesena je velika šteta. Sada ne možemo da znamo ni šta je odneseno, jer je ukradeno bukvalno dva metra rafa gdje su se nalazili kostimi. Ukrali su najskuplje kostime, lomili, razbacali sve... Zatekli smo pravi haos - pobacane stvari, razvaljena vrata... Odneseni su rekviziti rimskih bogova, od štitova, mačeva, perika, brada, sve što smo ručno radili. Nestalo je još nekoliko kostima, koje sam mogla da u prvi mah vidim, haljine koje smo sami šili. Ne znam kome smo smetali, koji je to mozak koji je mogao ovo da uradi”.

Međunarodni turistički budvanski karneval održaće se od 28. do 30. aprila.

Riječ je o jednom od najznačajnijih događaja koji organizuje Turistička organizacija Budva, u saradnji sa Opštinom i NVO Feštađuni.

Pod sloganom "Naoružaj se ljubavlju", očekuje se da će Budva ugostiti više od 40 karnevalskih grupa sa više od 600 karnevalista iz zemalja okruženja i Evrope.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetnje turističke sezone.

Pjerotić: Neko nas sabotira, ali biće karnevala

Pjerotićeva kaže da sumnjaju da je riječ o namjeri, s obzirom na to da je do karnevala koji organizuju ostalo samo 10 dana.

Ona je kazala da će članovi "Feštađuna" dati sve od sebe da predstojeći karneval odrade kako treba.

"Okitićemo grad, uradićemo sve što smo i prethodnih godina, niko ne može da nas spriječi da organizujemo karneval".

Karneval će početi u petak, 28. aprila, nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, pozovu građane Budve i turiste na feštu.

Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile dio Velike karnevalske povorke koja se održava dan kasnije i završava velikim vatrometom.

Iste večeri, predviđeni su koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić... Treći dan Karnevala posvećen je najmlađima - održaće se “Mala karnevalska povorka”...

Za nedjelju veče zakazan je koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i “Who See”.

Bonus video: