Vremeplov - Vlada Dječijem savezu dužna 37.000 eura

Iz Dječijeg pozorišta su izrazili zadovoljstvo što je ta kuća nakon nakon 40 godina boravka u podrumima i barakama dobila prostorije za rad
0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2017. 10:59h

Zgrada Gradskog pozorišta vjerovatno će biti građena u sjevernom dijelu kasarne Morača. U najboljoj varijanti izgradnja bi mogla početi krajem naredne godine - kazao je gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša prilikom obilaska novih prostorija JU "Dječije pozorište" u Njegoševoj ulici.

On je rekao da je ta lokacija mnogo bolja od one kod kamene kuće pored zgrade Vlade, gdje je 19. decembra 2000. položen kamen temeljac, ali da će konačni sud dati urbanisti i kulturni radnici, koji će učestvovati u izradi urbanističkog plana i idejnog rješenja projekta.

Iz Dječijeg pozorišta su izrazili zadovoljstvo što je ta kuća nakon nakon 40 godina boravka u podrumima i barakama dobilo prostorije za rad. Oni su od Opštine zatražili da pomogne nabavku opreme, kompjutera i kombi vozila, što je Mugoša i obećao.

Opštinska delegacija posjetila i nove prostorije JU "Dječiji savez", koji je iselio iz baraka kod gimnazije. Najveći problem te ustanove su nenaplaćena potraživanja od Ministarstva za rad i socijalno staranje u iznosu od 37.000 eura, zbog čega oni duguju Vodovodu i Elektrodistribuciji.

Bonus video: