Univerzalnost likovnog jezika

Izložba radova Milice Lakićević, Milene i Branka Đurovića i Milana Šaranovića otvorena je u Kulturnom centru koji je i organizator izložbe, a publika će 34 rada imati priliku da pogleda do nedjelje, 23. aprila
99 pregleda 0 komentar(a)
Trebinje izložba, Foto: N. Grubač
Trebinje izložba, Foto: N. Grubač
Ažurirano: 19.04.2017. 09:53h

Kolektivnom izložbom "Bogatstvo različitosti" osobe sa invaliditetom iz Crne Gore predstavile su se trebinjskoj publici.

Izložba radova Milice Lakićević, Milene i Branka Đurovića i Milana Šaranovića otvorena je u Kulturnom centru koji je i organizator izložbe, a publika će 34 rada imati priliku da pogleda do nedjelje, 23. aprila.

"Izložba promoviše različitosti u punom smislu, ali i demistifikuje, govoreći nam o univerzalnosti likovnog izraza, takođe prikazujući stvaralački i duhovni obrazac svakog od autora. Takođe, govori nam o stvaralačkom, a što je još važnije - duhovnom bogatstvu svakog od autora. Autori imaju više različitosti - nego što su slični okolini i ljudima oko sebe”, kazao je Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja, otvarajući izložbu.

Upravo ta različitost, kako je kazao Milošević, predstavlja bogatstvo, ali nas i podsjeća koliko je važno “dati im prostora da se razviju, ispolje i učine svako društvo boljim i zanimljivijim“.

Bonus video: