Osnovnom tužilaštvu se ne žuri da utvrdi ko je prijetio sutkinji

Policija tvrdi da radi na rasvjetljavanju tog događaja
636 pregleda 6 komentar(a)
Sonja Keković, Foto: Savo Prelević
Sonja Keković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2017. 19:37h

Podgoričko Osnovno tužilaštvo ni nakon godinu nije utvrdilo ko je prijetio sutkinji danilovgradskog Osnovnog suda Sonji Keković, nakon presude koju je izrekla devetorici zatvorenika spuškog zatvora.

"Povodom prijetnji upućenih sutkinji S.K. u ovom tužilaštvu je formiran predmet, koji se nalazi u izviđaju i u cilju zaštite interesa postupka, ne možemo saopštiti više podataka”, odgovorila je nedavno “Vijestima” portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Iz Uprave policije nezvanično su saopštili da sa tužilaštvom rade na rješavanju tog slučaja i utvrđivanju činjenica.

"Vijesti" su sredinom aprila prošle godine objavile da Kekovićevoj na Fejsbuku prijete prijatelji optuženih za napad na zatvorske policajce, koje je ona nedugo prije toga osudila na ukupno 35 godina zatvora.

"Sudiji treba dobra kazna da joj ne pada na pamet da živi, a kamoli da više sudi, ako se ne stane ovome na kraj, opet će isto bit!!!”, napisao je Petar Mušović, na Fejsbuk profilu jednog od osuđenih robijaša.

On je tako komentarisao tekst “Robijašima 35 godina za napad na čuvare”, koji je njegov prijatelj podijelio na svom fejsbuk profilu.

Na istom profilu bivši robijaš Alen Kiko Ahmetagić, napisao je i da “treba zapaliti” spuške čuvare koji su se 14. januara prošle godine sukobili sa robijašima.

"Treba zapaliti te sise, ugasiti im dom”, napisao je Ahmetagić.

Iz policije tvrde da im prijetnje zatvorskim čuvarima nijesu prijavljene.

Nakon što je objavljeno da sutkinji prijete prijatelji optuženih koje je ona osudila, reagovalo je Udruženje sudija Crne Gore.

Tada su pozvali policiju i tužilaštvo da tom slučaju posvete punu pažnju.

Kekovićeva je 8. marta prošle godine devetoricu robijaša osudila na ukupno 35 godina zatvora, zbog napada na zatvorske čuvare u januaru 2015. godine.

U novembru iste godine Viši sud potvrdio je njenu presudu.

Vijeće sudija Višeg suda ocijenilo je da je Kekovićeva pravilno odmjerila kazne optuženima, pa su Goranu Vukčeviću, Srđanu Vujoviću i Vladimiru Zindoviću potvrđene jedinstvene kazne od po pet godina robije zbog napada na službeno lice i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Potvrđenom presudom po dva mjeseca zatvora manje dobili su Dejan Dedić i Luka Lučić, a na po dvije godine i sedam mjeseci zatvora osuđeni su zatvorenici Mirko Kontić, Dejan Parađina, Milivoje Spasojević i Petar Damjanović, koji se terete “samo” za napad na službeno lice.

Bonus video: