Radionica sa Đan Marija Ćervom na Cetinju

EU Collective Plays ima za cilj da promoviše nastanak novih pozorišnih dramskih tekstova i pozorišnih predstava
0 komentar(a)
Zetski dom, Foto: Zoran Đurić
Zetski dom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.04.2017. 10:23h

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom od 12. do 19. aprila, u okviru projekta EU Collective Plays, održava se još jedna u nizu radionica. Ovoga puta u pitanju je rad sa dramaturgom Đan Marija Ćervom. Radionice će biti na temu Jelena Savojska, a učesnici su dramaturzi Ana Ćetković, Ana Vujadinović, Sandra Vujović, Jelena Lela Milošević, Željko Vušurović i Đurđa Radulović.

Predstave Đan Marija Ćerva režirali su neki od najeminentnijih italijanskih, njemačkih, britanskih i američkih reditelja. Đan Marija je 2013. godine postao prvi italijanski dramaturg, nakon Goldonija, Pirandela i Foa, čiju je predstavu producirala Šangajska pozorišna akademija, najznačajnija kineska pozorišna institucija. Predaje dramaturgiju i filmski scenario u “Centro Sperimentale di Cinematografia” - poznatnoj italijanskoj Nacionalnoj filmskoj školi.

EU Collective Plays ima za cilj da promoviše nastanak novih pozorišnih dramskih tekstova i pozorišnih predstava u cilju razmjene znanja profesionalaca i stvaralaca pripadnika različitih zemalja Evrope. Projekat ima kreativnu i narativnu strukturu koja se pažljivo gradi u period implementacije projekta, kroz predloge i aktivnosti svih partnera uključenih u projekat.

Bonus video: