NAŠA ATLETIČARKA NAKON RASPODJELE SREDSTAVA MINISTASRTVA SPORTA

Perunović: Sada ću jedva imati za patike

„Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava koje moj klub ima za godinu dana, neću moći da idem na takmičenja na koja sam dosad išla o trošku kluba, jer ASCG nije dužan da snosi troškove puta“, kaže ova tridesettrogodišnja Nikšićanka.
8 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Boris Pejović
Slađana Perunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 22:34h

Atletičarka Slađana Perunović, dvostruka učesnika Olimpijskih igara, razočarana je raspodjelom sredstava Ministarstva sporta Crne Gore, koje je njenom, Atletskom klubu Nikšić (naziv programa sa kojim je konkurisao bio je ("Razvoj atletike, svjetsko prvenstvo, London 2017")opredijelilo svega 1.500 eura za 2017. godinu...

„A kako da reagujem, šta da kažem? Da kažem da treniramo još jače, bolje, postignemo još bolje rezultate? Ne znam imamo li više snage da se bez ikakve motivacije borimo. Sada ću jedva imati za patike, a da ne pričamo za ostalo“, ogorčeno za portal Onogošt.me priča Perunović i dodaje da je od kluba imala stipendiju od 150 eura mjesečno i još 350 eura od ASCG kojem, kako kaže, duguje veliku zahvalnost.

Nakon saznanja o raspodjeli sredstava, trener nikšičkog kluba Drago Musić je najavio kraj nikšićke atletike.

„Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava koje moj klub ima za godinu dana, neću moći da idem na takmičenja na koja sam dosad išla o trošku kluba, jer ASCG nije dužan da snosi troškove puta“, kaže ova tridesettrogodišnja Nikšićanka.

„U Nikšiću ima mnogo talentovanih koji treniraju u našem klubu. Plašim se da će izgubiti volju kad vide šta se dešava, jer ako nekom ko zaslužuje ne pomažu, kako će onda ostalima koji imaju zasad samo volju da se bave atletikom“, zaključila je Slađana Perunović.