POLICIJA MU ODUZELA ORUŽJE, MUNICIJU...

Uhapšen Baranin: Smrću prijetio sugrađanki?

Z.K. je večeras uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru
135 pregleda 9 komentar(a)
oružje, Bar, Foto: Uprava policije
oružje, Bar, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 04.04.2019. 22:33h

Barska policija uhapsila je Zaima Kalamperovića (58) iz tog grada zbog sumnje da je sugrađanki E.K.prijetio smrću. Policija je od Baranina oduzela oružje, municiju, eksploziv, detonirajuće kapisle i sporogoreće štapine,

"Oštećena E.K. je danas, 14. aprila 2017. godine oko 13,50 časova, prijavila da joj je prethodno Z.K, ispred njene porodične kuće u Baru uputio ozbiljne prijetnje da će je lišiti života. Službenici CB Bar su odmah postupili po njenoj prijavi i došli na lice mjesta gdje su utvrdili da se nakon prijetnji koje je Z.K. uputio E.K. umiješao Z.S. (50) iz Bara, koji se tu zatekao, te da je Z.S. zatim zadao Z.K. više udaraca stistnutim šakama u predjelu glave. Policijski službenici su se potom uputili u kuću Z.K. od kojeg su, nakon obavljenog razgovora, oduzeli: lovačku pušku marke L.C.Smith, 30 komada lovačkih patrona cal. 12 mm, sedam improvizovanih – ručno pravljenih pakovanja u PVC foliji u kojima se nalazio eksploziv, 156 detonatorskih kapisla, tri detonatorske kapisle u kojima se nalazio sporogoreći štapin sa šibicom i tri metra sporogorećeg štapina", saopšteno je iz policije.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, kojem je Z.K. večeras priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oduzeto oružje, municija, eksploziv i ostalo će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Takođe, službenici CB Bar će, u redovnom postupku, Sudu za prekršaje u Budvi – Odjeljenju u Baru podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Z.S, zbog fizičkog napada počinjenog na štetu Z.K, odnosno prekršaja iz čl. 10 stav 2 Zakona o javnom redu i miru", navode iz policije.